Mi kerüljön az ünnepi asztalra? Ha neked is fejtörést okoz akár az ünnepi, akár a mindennapok menüsorának kitalálása, akkor van egy jó hírünk! A Cosori séfek mindig jönnek új receptekkel a már meglévő több száz mellé. Most karácsonykor sincs ez másként, itt van négy nagyszerű ünnepi fogás, amit egyszerűen elkészíthetünk Cosori forrólevegős sütőben!
Képzeld el, hogy karácsonykor, amikor az egész család összegyűlik az asztal körül, az ünnepi ételek illata betölti a házat, és tudod, hogy a legértékesebb ajándékot adtad szeretteidnek: az idődet, tele gondoskodással és odafigyeléssel!
Ezekkel az ünnepi ételekkel kevesebb időt kell a konyhában tölteni, így több idő marad a családra. Nem csak karácsonykor!
Fűszeres pulykamell
Egész pulykát nem tudsz beletenni az airfryerbe, de egy finom pulykamellet igen! A forrólevegős sütő ropogósra süti a pulyka bőrét, miközben a belseje szaftos marad, és gyorsabban elkészül, mint egy hagyományos sütőben. A receptet személyre is szabhatod a kedvenc fűszereiddel, hogy minden ünnepi szezonban ezt kívánd majd.
Mennyiség: 5 adag
Előkészítés: 30 perc
Sütési idő: 50 perc
HOZZÁVALÓK:
-
1 teáskanál pirított édeskömény mag, őrölve
-
1½ teáskanál kóser só
-
½ teáskanál bors
-
1 teáskanál szárított oregánó
-
½ teáskanál hagymapor
-
½ teáskanál fokhagymapor
-
1 teáskanál füstölt paprika
-
1,4 kg pulykamell
-
1 evőkanál olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. Keverd össze az őrölt édesköménymagot, sót, borsot, oregánót, hagymaport, fokhagymaport és füstölt paprikát egy tálban.
2. Nyomkodd át a pulykamellet papírtörlővel. Kend be olívaolajjal a pulykamell teljes felületét.
3. Fűszerezd meg a fűszerkeverékkel a pulykamell minden oldalát. Hagyd szobahőmérsékleten állni 20 percig.
4. Válaszd ki a Cosori forrólevegős sütő Előmelegítés (Preheat) funkcióját, állítsd a hőmérsékletet 175°C-ra (350°F), majd nyomd meg a Start/Pause gombot.
5. Helyezd a pulykamellet bőrrel lefelé az előmelegített kosarakba.
6. Állítsd a hőmérsékletet 175°C-ra (350°F) és az időt 20 percre, majd nyomd meg a Start/Pause gombot.
7. Fordítsd meg a pulykamellet, hogy a bőrös oldala felfelé legyen. Süsd további 30 percig 175°C-on (350°F), vagy amíg a belső hőmérséklete eléri a 71°C-ot (160°F).
8. Hagyd pihenni 10 percig szeletelés előtt, majd tálald.
Csokoládés-mentás keksz
Ezek a puha, csokoládés, mentás ízvilágú kekszek fehércsokoládé mázzal vannak megkoronázva, így tökéletes desszertet kínálnak vacsora után. A kakaópor és a borsmenta kivonat természetes ízei garantálják az ünnepi ízkombinációt, anélkül hogy kompromisszumot kellene kötni. A máz tetejére szórt tört borsmenta cukorka gyönyörű megjelenést kölcsönöz a kekszeknek.
Mennyiség: 12 adag
Előkészítés: 15 perc
Sütési idő: 8 perc
HOZZÁVALÓK:
Keksz:
-
1 csésze finomliszt
-
¼ csésze cukrozatlan kakaópor
-
½ teáskanál szódabikarbóna
-
¼ teáskanál kóser só
-
½ csésze sótlan vaj, lágyítva
-
½ csésze barnacukor, tömörítve
-
¼ csésze kristálycukor
-
¾ teáskanál vanília kivonat
-
¼ teáskanál borsmenta kivonat
-
1 nagy tojás
-
½ csésze félédes csokoládé szem
Fehércsokoládés máz:
-
1 csésze fehércsokoládé szem
-
1 teáskanál kókuszolaj
-
½ csésze tört borsmenta cukorka
Szükséges eszközök:
-
Robotgép
ELKÉSZÍTÉS:
1. Keverd össze egy tálban a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és sót.
2. Verd habosra a vajat és a cukrokat magas fokozaton, körülbelül 2 percig, amíg világos és könnyű állagú lesz.
3. Add hozzá a vaníliát, a borsmenta kivonatot és a tojást. Közepes fokozaton keverd simára, körülbelül 1 percig. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és alacsony fokozaton keverd, amíg éppen összeáll.
4. Forgasd bele szilikon spatulával a csokoládé szemeket.
5. Válaszd ki a Cosori forrólevegős sütő Előmelegítés (Preheat) funkcióját, állítsd a hőmérsékletet 160°C-ra (320°F), majd nyomd meg a Start/Pause gombot.
6. Formázz 2 evőkanálnyi tésztából golyókat. Béleld ki a belső kosarat sütőpapírral, és helyezd rá a tésztagolyókat.
7. Állítsd a hőmérsékletet 160°C-ra (320°F) és az időt 8 percre, majd nyomd meg a Start/Pause gombot.
8. Vedd ki a kekszeket, és helyezd őket egy rácsra. Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával.
9. Hagyd a kekszeket teljesen kihűlni.
10. Készítsd el a fehércsokoládés mázat: tedd a fehércsokoládé szemeket és a kókuszolajat egy mikrózható tálba, és melegítsd 30 másodperces intervallumokban, amíg teljesen megolvad.
11. Mártsd bele a kekszek felét az olvasztott fehércsokoládéba, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tálcára. Szórd meg tört borsmenta cukorkával a mázas részt.
12. Hagyd, hogy a csokoládémáz teljesen megszilárduljon, majd tálald.
Rozmaringos-fokhagymás marhabélszín
Ez a bélszín egyszerre lenyűgözően finom és könnyen elkészíthető, így tökéletes főétel az ünnepi asztalra. A forrólevegős sütő Air Fry funkciója gyorsan keringeti a levegőt, bezárva a bélszín szaftosságát, miközben ropogós kérget képez a külsején. Az egyszerű hozzávalók, mint a rozmaring és a fokhagyma, intenzív ízt adnak a sültnek, amit kedvenc zöldségeiddel párosítva igazi ünnepi lakoma lehet.
Mennyiség: 6 adag
Előkészítés: 10 perc
Sütési idő: 30 perc
HOZZÁVALÓK:
Tészta:
-
3 evőkanál olívaolaj, elosztva
-
1,4 kg középső darab marhabélszín, megtisztítva és megkötözve
-
1 evőkanál kóser só
-
3 gerezd fokhagyma, aprítva
-
1 evőkanál friss rozmaring, finomra vágva
-
1 teáskanál fekete bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. Válaszd ki a Cosori forrólevegős sütő Előmelegítés (Preheat) funkcióját, állítsd a hőmérsékletet 200°C-ra (400°F), majd nyomd meg a Start/Pause gombot.
2. Kend be a bélszínt 2 evőkanál olívaolajjal. Fűszerezd sóval, fokhagymával, rozmaringgal és borssal.
3. Forrósíts fel 1 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőmérsékleten. Pirítsd meg a bélszínt minden oldalán barnára, oldalanként körülbelül 3 percig. Tedd a bélszínt alufóliával bélelt tálcára, majd helyezd a tálcát a középső rácsra az előmelegített sütőben.
4. Válaszd ki az Air Fry funkciót, állítsd az időt 30 percre, és nyomd meg a Start/Pause gombot. Vedd ki a bélszínt, amikor a belső hőmérséklet eléri az 52°C-ot (125°F) a közepesen nyers sütési szinthez.
5. Helyezd a bélszínt egy vágódeszkára, lazán takard le fóliával, és hagyd pihenni 20 percig, mielőtt felszeleteled.
Barna cukros és sárgabarackos rugelach
A rugelach egy hagyományos sütemény, amely Lengyelországból származik, és rendkívül népszerű Izraelben. Ebben a receptben a vajas, omlós tésztát házilag készítjük, és melegítő sárgabarackos, barna cukros, fahéjas töltelékkel tekerjük fel. A forrólevegős sütő mindössze 25 perc alatt gyorsan megsüti ezeket a nagyszerű süteményeket, így ideális előre elkészíteni egy nagyobb adagot karácsony idejére.
Mennyiség: 24 darab
Előkészítés: 2 óra
Sütési idő: 25 perc
HOZZÁVALÓK:
-
2 csésze finomliszt
-
½ teáskanál kóser só
-
1 csésze (225 g) sótlan vaj, hidegen, kockára vágva
-
6 uncia (170 g) hideg krémsajt
-
⅓ csésze tejföl
-
1 csésze barna cukor
-
2 evőkanál őrölt fahéj
-
½ csésze aszalt sárgabarack, apróra vágva
-
1 tojás, felverve
-
¼ csésze demerara cukor a szóráshoz
Szükséges eszközök:
-
Konyhai robotgép
-
Nyújtófa
-
Kenőecset
ELKÉSZÍTÉS:
1. Helyezd a lisztet és a sót a konyhai robotgép keverőtáljába, amelybe a késes aprítófejet szerelted. Röviden pulzálva keverd össze.
2. Add hozzá a vajat, a krémsajtot és a tejfölt. Pulzálj addig, amíg a vaj és a krémsajt egyenletesen el nem oszlik, és a vaj apró darabokban marad.
3. Borítsd ki a tésztát enyhén lisztezett felületre, oszd 3 egyenlő részre, majd lapítsd őket korongokká.
4. Csomagold szorosan fóliába a tésztakorongokat, és tedd hűtőbe 1 órára.
5. Keverd össze a barna cukrot, fahéjat és az aszalt sárgabarackot egy közepes tálban, majd tedd félre.
6. Válaszd ki a Cosori forrólevegős sütő Előmelegítés (Preheat) funkcióját, állítsd a hőmérsékletet 175°C-ra (350°F), és nyomd meg a Start/Pause gombot. Béleld ki a kosarat sütőpapírral.
7. Vedd ki a tésztakorongokat a hűtőből, csomagold ki, és helyezd enyhén lisztezett felületre. Nyújtsd mindegyiket kb. 0,5 cm vastagságú kör alakúra.
8. Oszd el egyenlően a tölteléket a tésztakörökön, kb. 1,5 cm-es szegélyt hagyva a szélén.
9. Vágd a tésztaköröket 8 egyenlő háromszögre, mint egy pizzát. A szélesebb végétől kezdve tekerd fel a háromszögeket, mint egy kiflit vagy croissant-t.
10. Helyezd a kész tekercseket a sütőtálcára, a maradékot pedig tedd vissza a hűtőbe, amíg nem kerül sor a sütésükre.
11. Kend meg a rugelach tetejét a felvert tojással, és szórd meg demerara cukorral.
12. Helyezd a sütőtálcát a rácsra, majd tedd be a sütőt középső pozícióba.
13. Válaszd ki a Sütés (Bake) funkciót, állítsd a hőmérsékletet 175°C-ra (350°F), és az időt 25 percre, majd nyomd meg a Start/Pause gombot.
14. Vedd ki a rugelach-okat a sütőből, és hagyd őket rácson kihűlni. Ismételd meg a sütést a maradék adagokkal, majd tálald.
Az ünnepi menü elkészítése könnyen tűnhet kihívásnak és lehet tele stresszel és feladattal, de egy kis segítséggel kellemes élménnyé varázsolhatod! A COSORI konyhai kisgépekkel könnyedén készíthetsz ízletes ételeket az ünnepi asztalra anélkül, hogy sok időt töltenél a konyhában.
A meghitt karácsonyi családi együttlét finom és egészséges ünnepi ételekkel az igazi.
Ha tetszettek a receptek, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!