A COSORI forrólevegős sütőkkel gyorsan készíthetünk egészséges ételeket, így minimális energiabefektetéssel ehet finomat a család. De ahogy az élet minden területén, itt is a gyakorlat teszi a mestert! Addig pedig biztos, hogy elkövetünk néhány hibát.
Mi összeszedtük a leggyakoribbakat, hogy neked ezekbe már biztos, hogy ne kelljen belefutni!
Nem jó helyre tesszük a konyhában
A forrólevegős sütőt mindig olyan helyre tegyük, ahol kényelmesen hozzáférünk, hisz esélyes, hogy napi szinten használatban lesz. Ne érintkezzen egyik oldala se túl szorosan más felülethez, hagyjunk számára elegendő helyet.
Túl sok olajat használunk
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl sok olajba pácolják sütés előtt a húst vagy sok olajat öntenek a kosárban lévő húsra vagy zöldségre, attól tartva, hogy kiszárad. Pedig igazából bőven elég lenne pár csepp. A sok olaj pedig percek alatt felforrósodik, majd a forró levegő keringése miatt össze-vissza fröcsög a gép belsejében. Ezáltal jut bőven a fűtőszálra is, melynek a takarítása utána extra energiát fog követelni tőlünk. Ezt biztos, hogy nem szeretnénk…
Nem forrólevegős sütőbe való ételt készítünk vele
Például a spenótlevelekkel vagy a reszelt sajttal is vigyáznunk kell, mert a forró levegő segítségével könnyen felkerülhet egy az egyben a fűtőrácsra és ráéghet. Szóval ha a pizzára tervezünk tenni bármelyikből is, győzödjünk meg arról, hogy nem fog tudni elszállni.
Nem melegítjük elő a sütőt
Amíg előkészítjük az ételt, nyugodtan kapcsoljuk be a forrólevegős sütőt, ahogy a hagyományos sütővel is tennénk. Csupán 5 perc, de ezzel lerövidíthetjük a sütési időt és még ropogósabbá válnak majd az ételek.
Nem tisztítjuk el a kosarat rendszeresen
Érdemes minden használat után papírtörlővel áttörölni a kosarat. Még ha úgy érezzük, hogy alig érte a gépet szennyeződés. Jobb a megelőzés, mint az, hogy hagyjuk rászáradni az ételmaradékokat. Egyrészt megőrizzük a sütő eredeti állapotát és sokkal higiénikusabb is az ételkészítés egy tiszta sütőben.
Túl sok ételt teszünk a kosárba
Fontos, hogy a levegőnek legyen lehetősége keringeni a gép belsejében, ezért nem szabad egymásra halmozni az ételeket, mert úgy nem fognak tudni egyenletesen és szépen átsülni. Mivel a sütési idő lényegesen lerövidül a forrólevegős fritőzben a hagyományos sütőkhöz képest, ezért ha több körben is sütünk a COSORI sütőnkben, akkor se járunk rosszabbul. Sőt, mindig friss étel lesz az asztalunkon.
Hagyjuk, hogy a zsír ráégjen a kosárra
Ha valamilyen magas zsírtartalmú ételt készítünk, amiből csöpögni fog a zsír, akkor érdemes a külső kosár aljába egy kis vizet tenni, így mikor csöpög a zsír, akkor nem a kosárra fog égni, hanem a vízzel fog találkozni. Valamint sütés közben ne fújjunk a kosárba olajat, mert az is könnyen ráéghet a belsejére. Bár a COSORI forrólevegős sütők tapadásmentes bevonattal vannak ellátva, ezeket a tanácsokat érdemes betartani, mert magunkat kíméljük meg a hosszabb tisztítási macerától.
Manapság már egyáltalán nem számít kuriózumnak az airfryer, sőt rengeteg konyhában gyakorlatilag az alapfelszereltség része. A forrólevegős sütés ugyanis tényleg praktikus találmány, mely hatékonyan és pozitívan formálja át a konyhai szokásainkat. A COSORI forrólevegős sütőkkel gyorsan és sokoldalúan tudunk elkészíteni egészséges fogásokat.