
ADAG
15
darab

ELŐKÉSZÍTÉS
30
perc

SÜTÉS
90
perc
HOZZÁVALÓK
- 1 csésze kukoricaszirup
- ½ csésze narancslé
- ½ csésze áfonya
- ½ csésze sötétbarna cukor
- ⅜ csésze bourbon (kettéosztva)
- ½ teáskanál kukoricakeményítő
- 1 csont nélküli sonka (6 font), keresztben bevagdosva
Szükséges eszközök
- Botmixer
- Alufólia
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜNK ÖSSZE minden hozzávalót a sonka és ⅛ csésze bourbon kivételével egy közepes lábasban, majd főzzük közepes-alacsony hőfokon, amíg az áfonya teljesen szét nem esik.
2. BOTMIXERREL pürésítsük az áfonyakeveréket simára, majd helyezzük egy tálba és tegyük hűtőbe.
3. VAGDOSSUK BE a sonkát átlósan, hogy keresztmintázatot kapjunk.
4. TÁVOLÍTSUK EL az air fryer kosárból a crisper plate-t, tekerjük be a sonkát alufóliába, és helyezzük közvetlenül a kosárba.
5. VÁLASSZUK KI a Bake funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 175°C-ra, az időt pedig 60 percre, majd indítsuk el.
6. ÓVATOSAN fordítsuk meg a sonkát, majd válasszuk ismét a Bake funkciót, állítsuk 175°C-ra és 15 percre, majd indítsuk el.
7. CSOMAGOLJUK KI óvatosan a sonkát a fóliából, majd kenjük meg a mázzal.
8. VÁLASSZUK KI az Air Fry funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 175°C-ra és az időt 15 percre, majd indítsuk el.
9. VEGYÜK KI 5 perc után a kosarat, kenjük meg a sonkát a mázzal, majd helyezzük vissza. Ismételjük meg ezt 5 percenként, amíg le nem telik az idő.
10. HAGYJUK hűlni a sonkát 15 percig, kenjük meg a mázzal és a maradék bourbonnal, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!