A kényelmes meleg pulóverektől kezdve a finom meleg italokig sok mindent lehet szeretni az őszi szezonban. A COSORI séfek pedig elkészítettek nekünk 3 olyan receptet, melyeket könnyű elkészíteni Air Fryerben, ráadásul még a hideg, esős időt is képesek bearanyozni.
Fűszeres sertésszelet alma chutney-val
Ezek a fűszeres sertéskarajok édes alma chutney-val párosítva egyszerű, mégis fenséges vacsorát eredményeznek. Az Air Fryerben a sertésszelet kívülről ropogósra sül, belülről pedig lédús és puha marad. Mindössze 10 perc alatt elkészül ez az egyszerű, de mégis ünnepi étel, ami a család kedvencévé válhat!
Adag: 2 főre
Előkészítés: 22 perc
Sütés: 10 perc
Alma chutney hozzávalók:
- ½ evőkanál sótlan vaj
- 2 alma, meghámozva és felkockázva
- 1 evőkanál szárított áfonya
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál almaecet
- ½ teáskanál frissen reszelt gyömbér
- ⅛ teáskanál őrölt száraz mustár
- Egy csipet őrölt fűszer
- Egy csipet só
- 2 szál kakukkfű, levél nélkül
Sertésszelet hozzávalók:
- 2 csontos sertéskaraj, kb 2,5 cm vastagságú
- 1 teáskanál só
- ⅛ teáskanál chipotle chilipaprika
- ¼ teáskanál fokhagymapor
- ¼ teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál fekete bors
Elkészítés:
1. Készítsük el az alma chutney-t úgy, hogy egy kis serpenyőbe közepes lángon vajat teszünk. Adjuk hozzá az almát, és pároljuk 4 percig. Majd adjuk hozzá a chutney többi hozzávalóját is, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot, és fedővel lefedve pároljuk 8 percig, vagy amíg az alma megpuhul. Tartsuk melegen a chutney-t, amíg elkészülnek a sertésszeletek.
2. Válasszuk ki a Cosori Air Fryer előmelegítés funkcióját, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
3. Fűszerezzük a sertésszeletek mindkét oldalát sóval, chipotle chilipaprikával, fokhagymaporral, korianderrel és borssal. Helyezzük a sertésszeleteket az Air Fryer előmelegített kosarába.
4. Állítsuk a hőmérsékletet 200 fokra és az időt 10 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
5. Vegyük ki, amikor a sertéshús maghőmérséklete eléri a 63 fokot. Tálalás előtt 5 percig hagyjuk pihenni a sertéshúst.
6. Tálaljuk az alma chutney-val.
Juharszirupos sült tök gránátalmával és pisztáciával
A juharsziruppal, gránátalmával és pisztáciával párosított sütőtök egy egészséges és különleges köret, mely mindenkit lenyűgöz, ugyanakkor gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A juharszirup karamellizálódik a tökön, míg a gránátalma és a pisztácia plusz színeket és ízeket ad a tök semlegességéhez.
Adag: 2 főre
Előkészítés: 5 perc
Sütés: 15 perc
Hozzávalók:
- 1 kisebb vajtök
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál juharszirup
- Só és bors ízlés szerint
- 2 szál kakukkfű, levelek nélkül
- 2 evőkanál gránátalma mag
- 2 evőkanál pisztáciamag, pirítva és aprítva
Elkészítés:
1. Válasszuk ki a Cosori Air Fryer PREHEAT / Előmelegítés funkcióját, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
2. Hámozzuk meg a tököt, majd szeleteljük fel vékony karikákra. Locsoljuk meg olívaolajjal, juharsziruppal, sóval, borssal és kakukkfűlevéllel, majd forgassuk össze, hogy mindenhol érje a fűszeres olaj a tökdarabokat.
3. Tegyük a tökszeleteket az előmelegített kosárba.
4. Válasszuk ki a Cosori Air Fryeren a ROOT VEGETABLES / Gyökérzöldségek funkciót, állítsuk be az időt 15 percre, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
5. Vegyük ki a tököt, amikor már megpuhult és aranyszínűvé vált. Tegyük egy tálalótálra. Szórjuk meg gránátalmamaggal és pisztáciával.
Pumpkin spice latte sütemény
Ezek a sütemények édesek és tökéletesen illenek az őszi hangulathoz. A pumpkin spice fűszerkeverék ízei ihlették és könnyű krémsajtmázzal vannak bevonva, így nemcsak a nagyok, de a kicsik is egyaránt imádni fogják ezt a puha, habos süteményt.
Adag: 15 sütemény
Előkészítés: 40 perc
Sütés: 8 perc
Sütemény hozzávalók:
- 1 szelet sótlan vaj, szobahőmérsékletű
- ½ csésze barna cukor
- ½ csésze kristálycukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- ½ csésze sütőtökpüré konzerv
- 1½ csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1¼ teáskanál pumpkin spice, plusz még valamennyi a sütemény tetejére
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
Krémsajtos cukormáz hozzávalók:
- 60 gramm krémsajt, puha
- 2 evőkanál sótlan vaj, szobahőmérsékleten
- 1 csésze porcukor
- egy csipet só
- ½ teáskanál vaníliakivonat
- ½ evőkanál juharszirup
Elkészítés:
1. A vajat és a cukrot egy nagy tálban elektromos keverővel 3 percig vagy addig keverjük, amíg könnyű és habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojást, a vaníliakivonatot és a pumpkin spice-t, és keverjük simára. Adjuk hozzá a lisztet, a pumpkin spice-t, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd egy spatulával keverjük jól össze. Tegyük be 30 percre a hűtőbe.
2. Válasszuk ki a Cosori Air Fryer PREHEAT / Előmelegítés funkcióját, állítsuk be a hőmérsékletet 160 fokra, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
3. Béleljük ki az Air Fryer kosarát sütőpapírral. A tésztából vegyünk ki 1½ evőkanálnyi golyókat, és helyezzük őket a kosárba, egymástól távolabb, hogy ne ragadjanak össze. Több részletben kell majd dolgoznunk, mert egyszerre nem fér bele az összes sütemény az Air Fryer kosarába.
4. Tegyük a kosarat az előmelegített sütőbe.
5. Válasszuk ki a Cosori Air Fryer BAKE funkcióját, állítsuk be a hőmérsékletet 160 fokra és az időt 8 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
6. Vegyük ki az elkészült sütiket, és tegyük be a maradék tésztát. Hagyjuk a süteményeket kihűlni, mielőtt a cukormázt rátesszük.
7. Készítsük el a mázat úgy, hogy az összes hozzávalót 3 percig vagy addig keverjük, amíg könnyű és habos nem lesz. A sütik tetejét vonjuk be ezzel a mázzal, és szórjuk meg extra pumpkin spice fűszerrel.
Mini sütőtök pite
Adag: 4 főre
Előkészítés: 5 perc
Sütés: 13 perc
Hozzávalók:
- 4 boltban kapható kész mini pitetészta, sütés nélküli
- 1 csésze sütőtökpüré
- 200 gramm cukrozott sűrített tej
- 1 nagy tojás
- ¼ teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
- ¼ teáskanál só
Elkészítés:
1. Keverjük simára a töltelékhez szükséges összes hozzávalót. Öntsük a keveréket egyenletesen az előkészített kész piteformákba.
2. Helyezzük a mini sütőtökös pitéket az előmelegített forrólevegős sütőbe.
3. Állítsuk a hőmérsékletet 150 fokra, az időt 13 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
4. Vegyük ki a pitéket, amikor a töltelék már megdermedt, de még kissé remeg.
5. Hagyjuk a pitéket szobahőmérsékletre hűlni, majd tálalásig tároljuk a hűtőszekrényben.
6. Díszítsük tejszínhabbal vagy apróra vágott pekándióval