Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Air Fryer receptek az őszi, bekuckózos hangulathoz

A kényelmes meleg pulóverektől kezdve a finom meleg italokig sok mindent lehet szeretni az őszi szezonban. A COSORI séfek pedig elkészítettek nekünk 3 olyan receptet, melyeket könnyű elkészíteni Air Fryerben, ráadásul még a hideg, esős időt is képesek bearanyozni.

Fűszeres sertésszelet alma chutney-val

Ezek a fűszeres sertéskarajok édes alma chutney-val párosítva egyszerű, mégis fenséges vacsorát eredményeznek. Az Air Fryerben a sertésszelet kívülről ropogósra sül, belülről pedig lédús és puha marad. Mindössze 10 perc alatt elkészül ez az egyszerű, de mégis ünnepi étel, ami a család kedvencévé válhat!

Adag: 2 főre

Előkészítés: 22 perc

Sütés: 10 perc

Alma chutney hozzávalók:

  • ½ evőkanál sótlan vaj
  • 2 alma, meghámozva és felkockázva
  • 1 evőkanál szárított áfonya
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál almaecet
  • ½ teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • ⅛ teáskanál őrölt száraz mustár
  • Egy csipet őrölt fűszer
  • Egy csipet só
  • 2 szál kakukkfű, levél nélkül

 

Sertésszelet hozzávalók:

  • 2 csontos sertéskaraj, kb 2,5 cm vastagságú
  • 1 teáskanál só
  • ⅛ teáskanál chipotle chilipaprika
  • ¼ teáskanál fokhagymapor
  • ¼ teáskanál őrölt koriander
  • ½ teáskanál fekete bors

 

Elkészítés:

1. Készítsük el az alma chutney-t úgy, hogy egy kis serpenyőbe közepes lángon vajat teszünk. Adjuk hozzá az almát, és pároljuk 4 percig. Majd adjuk hozzá a chutney többi hozzávalóját is, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot, és fedővel lefedve pároljuk 8 percig, vagy amíg az alma megpuhul. Tartsuk melegen a chutney-t, amíg elkészülnek a sertésszeletek.

2. Válasszuk ki a Cosori Air Fryer előmelegítés funkcióját, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

3. Fűszerezzük a sertésszeletek mindkét oldalát sóval, chipotle chilipaprikával, fokhagymaporral, korianderrel és borssal. Helyezzük a sertésszeleteket az Air Fryer előmelegített kosarába.

4. Állítsuk a hőmérsékletet 200 fokra és az időt 10 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

5. Vegyük ki, amikor a sertéshús maghőmérséklete eléri a 63 fokot. Tálalás előtt 5 percig hagyjuk pihenni a sertéshúst.

6. Tálaljuk az alma chutney-val.

Juharszirupos sült tök gránátalmával és pisztáciával

A juharsziruppal, gránátalmával és pisztáciával párosított sütőtök egy egészséges és különleges köret, mely mindenkit lenyűgöz, ugyanakkor gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A juharszirup karamellizálódik a tökön, míg a gránátalma és a pisztácia plusz színeket és ízeket ad a tök semlegességéhez.

Adag: 2 főre

Előkészítés: 5 perc

Sütés: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 kisebb vajtök
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál juharszirup
  • Só és bors ízlés szerint
  • 2 szál kakukkfű, levelek nélkül
  • 2 evőkanál gránátalma mag
  • 2 evőkanál pisztáciamag, pirítva és aprítva

Elkészítés:

1. Válasszuk ki a Cosori Air Fryer PREHEAT / Előmelegítés funkcióját, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

2. Hámozzuk meg a tököt, majd szeleteljük fel vékony karikákra. Locsoljuk meg olívaolajjal, juharsziruppal, sóval, borssal és kakukkfűlevéllel, majd forgassuk össze, hogy mindenhol érje a fűszeres olaj a tökdarabokat.

3. Tegyük a tökszeleteket az előmelegített kosárba.

4. Válasszuk ki a Cosori Air Fryeren a ROOT VEGETABLES / Gyökérzöldségek funkciót, állítsuk be az időt 15 percre, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

5. Vegyük ki a tököt, amikor már megpuhult és aranyszínűvé vált. Tegyük egy tálalótálra. Szórjuk meg gránátalmamaggal és pisztáciával.

Pumpkin spice latte sütemény

Ezek a sütemények édesek és tökéletesen illenek az őszi hangulathoz. A pumpkin spice fűszerkeverék ízei ihlették és könnyű krémsajtmázzal vannak bevonva, így nemcsak a nagyok, de a kicsik is egyaránt imádni fogják ezt a puha, habos süteményt.

Adag: 15 sütemény

Előkészítés: 40 perc

Sütés: 8 perc

Sütemény hozzávalók:

  • 1 szelet sótlan vaj, szobahőmérsékletű
  • ½ csésze barna cukor
  • ½ csésze kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ½ csésze sütőtökpüré konzerv
  • 1½ csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1¼ teáskanál pumpkin spice, plusz még valamennyi a sütemény tetejére
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só

Krémsajtos cukormáz hozzávalók:

  • 60 gramm krémsajt, puha
  • 2 evőkanál sótlan vaj, szobahőmérsékleten
  • 1 csésze porcukor
  • egy csipet só
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • ½ evőkanál juharszirup

 

Elkészítés:

1. A vajat és a cukrot egy nagy tálban elektromos keverővel 3 percig vagy addig keverjük, amíg könnyű és habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojást, a vaníliakivonatot és a pumpkin spice-t, és keverjük simára. Adjuk hozzá a lisztet, a pumpkin spice-t, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd egy spatulával keverjük jól össze. Tegyük be 30 percre a hűtőbe.

2. Válasszuk ki a Cosori Air Fryer PREHEAT / Előmelegítés funkcióját, állítsuk be a hőmérsékletet 160 fokra, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

3. Béleljük ki az Air Fryer kosarát sütőpapírral. A tésztából vegyünk ki 1½ evőkanálnyi golyókat, és helyezzük őket a kosárba, egymástól távolabb, hogy ne ragadjanak össze. Több részletben kell majd dolgoznunk, mert egyszerre nem fér bele az összes sütemény az Air Fryer kosarába.

4. Tegyük a kosarat az előmelegített sütőbe.

5. Válasszuk ki a Cosori Air Fryer BAKE funkcióját, állítsuk be a hőmérsékletet 160 fokra és az időt 8 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

6. Vegyük ki az elkészült sütiket, és tegyük be a maradék tésztát. Hagyjuk a süteményeket kihűlni, mielőtt a cukormázt rátesszük.

7. Készítsük el a mázat úgy, hogy az összes hozzávalót 3 percig vagy addig keverjük, amíg könnyű és habos nem lesz. A sütik tetejét vonjuk be ezzel a mázzal, és szórjuk meg extra pumpkin spice fűszerrel.

Mini sütőtök pite

Adag: 4 főre

Előkészítés: 5 perc

Sütés: 13 perc

Hozzávalók:

  • 4 boltban kapható kész mini pitetészta, sütés nélküli
  • 1 csésze sütőtökpüré
  • 200 gramm cukrozott sűrített tej
  • 1 nagy tojás
  • ¼ teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
  • ¼ teáskanál só

 

Elkészítés:

1. Keverjük simára a töltelékhez szükséges összes hozzávalót. Öntsük a keveréket egyenletesen az előkészített kész piteformákba. 

2. Helyezzük a mini sütőtökös pitéket az előmelegített forrólevegős sütőbe. 

3. Állítsuk a hőmérsékletet 150 fokra, az időt 13 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

4. Vegyük ki a pitéket, amikor a töltelék már megdermedt, de még kissé remeg. 

5. Hagyjuk a pitéket szobahőmérsékletre hűlni, majd tálalásig tároljuk a hűtőszekrényben.

6. Díszítsük tejszínhabbal vagy apróra vágott pekándióval