ADAG
5
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
5
perc
FŐZÉS
35
perc
HOZZÁVALÓK
- 2 csésze rövid szemű rizs
- 55 gramm porcukor
- 4 rúd fahéj
- 1 csipet só
- 237 ml sűrített tej
- 306 gramm édesített sűrített tej
- 1 lime meghámozva
- 1 teáskanál vanília kivonat
Szükséges eszközök:
- Finom hálós szűrő
ELKÉSZÍTÉS
1. HASZNÁLJUK a COSORI mérőpoharat és tegyünk 2 csésze hosszúszemű rizst a finom szűrőbe.
2. MOSSUK át a rizst és szűrjük le egy finom szitán, majd tegyük a rizst, a cukrot, a fahéjrudakat és a sót a COSORI Slow Cooker belső edényébe.
3. TÖLTSÜK fel a belső edényt vízzel, amíg el nem éri a megfelelő 2 csésze töltési vonalat és keverjük meg.
4. KEVERJÜK el a rizst a vízben, hogy segítsük az összetapadt rizsszemek szétválását.
5. VÁLASSZUK ki a WHITE RICE (fehér rizs) üzemmódot, állítsuk LONG GRAIN (hosszú szemű) értékre, majd érintsük meg a START gombot.
6. KEVERJÜK az elkészült rizshez a sűrített tejet, az édesített sűrített tejet, a lime héját és a vaníliakivonatot.
7. TÁLALJUK a desszertet.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!