Bakonyi betyárleves hozzávalói:
- 300 g sertéstarja
- 170 g csirkemell
- 140 g csirkeszárny
- 140 g füstölt sertésoldalas
- 120 g füstölt csemegeszalonna
- 250 g apró barna csiperke gomba
- 150 g zellergumó
- 200 g sárgarépa
- 100 g gyökér
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 100 g csuszatészta
- 50 g darált édespaprika
- 80 g 20 % tejföl
- 1 csapott teáskanál őrölt feketebors
- 1 csapott teáskanál morzsolt majoránna
- 1 púpos teáskanál édesnemes pirospaprika
- só ízlés, és só típus szerint ízesítve
- 2.1 liter víz
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!