Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ints búcsút az egészségtelen életmódnak!

Egyre több háztartásban törekednek arra, hogy egészségesebb ételek kerüljenek az asztalra. A magyar otthonokban azonban még mindig nagyon sokan használnak nagy mennyiségben zsírt és olajat az ételek elkészítéséhez. Ennek visszaszorításában nyújthat óriási segítséget egy COSORI forrólevegős sütő beszerzése, ami kiváló alternatíva arra, ha drasztikus mértékben csökkentenénk étrendünkben az olajban áztatott ételeket.

A különféle étolajokban való sütögetés - bármennyire is finom tud lenni egy bő olajban sült rántott hús vagy sültkrumpli -, nem a legjobb ötlet.

Ezzel a legtöbben tisztában is vagyunk. Rossz a közérzetünk, ha túl olajosat eszünk, halljuk az orvostól, dietetikustól és olvashatunk is arról számtalan helyen, hogy milyen betegségek kialakulásáért lehet felelős a túlzott olajfogyasztás. Anélkül, hogy túl tudományosak lennénk ebben a cikkben, kijelenthetjük, hogy sajnos az étolaj egy olyan feldolgozott termék, amelynek a finomítása nem a felhasználók javát szolgálja. Éppen ezért a túlzott fogyasztása mindenképpen kerülendő, mert komolyabb betegségeket, elhízást, rossz közérzetet okozhat. Mindenkinek ismerős lehet, mikor egy olajos ételekben úszó ebéd vagy vacsora után megmozdulni is alig bírunk. És ez nem jó érzés, egészségesnek pedig egyáltalán nem mondható.

De miért is érezzük magunkat olyan rosszul a túl olajos ételek után?

Egyrészt amikor elkezdjük felhevíteni, átalakul a szerkezete, és a zsírsavak egy része transzzsírokká alakul át, ami egyáltalán nem érbarát. Másrészt ha hosszabb ideig sütjük benne az ételt, olyan bomlástermékek alakulnak ki, melyek rákkeltő hatásúak.

Pedig nem véletlenül sütünk szívesen étolajban, hiszen gyorsan felmelegszik, illetve igazán ropogós lesz benne minden. De akkor mi a megoldás erre a problémára?

A mi tanácsunk, hogy válts COSORI forrólevegős sütőre!

A COSORI forrólevegős sütők segítségével továbbra is ehetsz finom, ropogós ételeket, de egy egészségesebb formában.

Legyen szó akár szaftos húsokról, leveles tésztákról vagy köretekről, a COSORI forrólevegős sütő révén olajmentesen, gyorsabban és ízletesebben készítheted el ezeket az ételeket. A legtöbb fogáshoz csak éppen annyi olaj kell, hogy a gép belsejében keringő forró levegő ne szárítsa ki az ételt, hanem kellemesen puhává váljon a sütés során. Általánosságban ez 90-95 százalékkal kevesebb olajfelhasználást jelent egy normál olajos fritőzhöz képest.

EXTRA TIPP: Elegendő csupán olajjal megpermetezni az ételeket. Erre tökéletes eszköz ez az olajspray, ami a lehetőségekhez mérten tökéletesen porlasztja az olajat. Mivel csökken a mennyiség, ezért jobb minőségű, egészségesebb növényi olajokat is vásárolhatunk, mint például kókusz- vagy avokádóolaj.

Így a COSORI forrólevegős fritőzben készített finomságok minőségét még magasabb szintre emelhetjük. Mindez akár egy jelentősebb életmódváltás első lépéséhez is kiváló kezdet lehet! Azért pedig, hogy ne maradj inspiráció nélkül a receptek terén, folyamatosan jövünk újabbnál-újabb ötletekkel az oldalunkon vagy a népszerű Facebook csoportunkban

Ints búcsút az egészségtelen életmódnak és lépj egy tudatosabb útra! Ebben segítségedre lehet a COSORI forrólevegős sütő!