Burgundi marhaoldalas hozzávalói:
- 2100 g csontos marhaoldalas
- 500 g sárgarépa
- 500 g barna csiperke
- 120 g gyöngyhagyma
- 300 g kolozsvári húsos szalonna
- 200 g passzírozott paradicsom
- 300 ml száraz vörösbor
- 1 bő evőkanál sertészsír
- 4 fej vöröshagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 2 fej lila hagyma
- 20 ml Worcestershire
- 1 kis csokor petrezselyem
- 200 ml víz ( vagy bármely finom alaplé )
- 5 darab kisebb babérlevél
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál rozmaring
- színes bors ízlés szerint
- 2.5 teáskanál só ( ha alaplé kerül az ételbe, kevesebb só )
Az étel főzési ideje ebben a készülékben a hús korának függvényében 3 - 4 óra hossza. Érdemes az utolsó szakaszban már ellenőrizni a hús puhaságát, és úgy alakítani a vége felé belekerülő alapanyagok sorrendjének hozzáadását. A zöldségek választásánál ízlés szerint még belerakható zellergumó, vagy szárzeller is. Érdemes jó minőségű száraz vörösbort választani az étel elkészítéshez. Mivel lassú főzővel készül az étel fontos hogy legyen elég folyadék az ételen, a gőzök táplálásának érdekében. Továbbá az elkészült étel, az alatta levő szaft tartalmat folyamatosan fel fogja venni, főleg ez akkor érdekes ha másnapra is marad belőle.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!