Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Búzadara kása & eper-kakukkfű kompót

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc

FŐZÉS
23
perc

HOZZÁVALÓK

  • 710 milliliter teljes tej, elosztva
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor vagy méz
  • 1 csipet só
  • 56 gramm búzadara

Eper-kakukkfű kompót

  • 907 gramm eper, szárát eltávolítva és negyedelve
  • 6 szál kakukkfű
  • 55 gramm porcukor
  • 1 citrom, meghámozva és levet eresztve
  • ½ teáskanál kukoricaliszt

ELKÉSZÍTÉS

1. TEGYE az epret, a kakukkfüvet, a cukrot, a citromhéjat és a citromlevet a COSORI rizsfőző belső edényébe, és keverje össze a kompót elkészítéséhez.

2. ÁLLÍTSA BE a JAM/SAUCE funkciót, az időt 15 percre, majd koppintson a START gombra. A fedelet hagyja nyitva a főzés alatt.

3. KEVERJE BELE a kukoricalisztet a lekvárba, hogy besűrűsödjön, majd tegye át a lekvárt egy tálba, és hagyja kihűlni. Mossa és szárítsa meg a belső edényt.

4. TEGYE a tej felét a vajjal, a cukorral és a sóval együtt a belső edénybe.

5. ÁLLÍTSA BE a SAUTÉ funkciót, az időt 3 percre, majd koppintson a START gombra.

6. ADJA HOZZÁ a maradék tejet, amikor a tejes keverék forrni kezd, majd folyamatos keverés közben egyenletes sugárban adja hozzá a búzadara lisztet.

7. VÁLASSZA KI a GRAINS funkciót, állítsa be a PORRIDGE funkciót, az időt 5 percre, majd koppintson a START gombra.

8. HAGYJA NYITVA a fedelet, és körülbelül percenként keverje fel a kását.

9. TÁLALJA a kását az eper-kakukkfű kompóttal együtt.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link