
ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc

FŐZÉS
23
perc
HOZZÁVALÓK
- 710 milliliter teljes tej, elosztva
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál cukor vagy méz
- 1 csipet só
- 56 gramm búzadara
Eper-kakukkfű kompót
- 907 gramm eper, szárát eltávolítva és negyedelve
- 6 szál kakukkfű
- 55 gramm porcukor
- 1 citrom, meghámozva és levet eresztve
- ½ teáskanál kukoricaliszt
ELKÉSZÍTÉS
1. TEGYE az epret, a kakukkfüvet, a cukrot, a citromhéjat és a citromlevet a COSORI rizsfőző belső edényébe, és keverje össze a kompót elkészítéséhez.
2. ÁLLÍTSA BE a JAM/SAUCE funkciót, az időt 15 percre, majd koppintson a START gombra. A fedelet hagyja nyitva a főzés alatt.
3. KEVERJE BELE a kukoricalisztet a lekvárba, hogy besűrűsödjön, majd tegye át a lekvárt egy tálba, és hagyja kihűlni. Mossa és szárítsa meg a belső edényt.
4. TEGYE a tej felét a vajjal, a cukorral és a sóval együtt a belső edénybe.
5. ÁLLÍTSA BE a SAUTÉ funkciót, az időt 3 percre, majd koppintson a START gombra.
6. ADJA HOZZÁ a maradék tejet, amikor a tejes keverék forrni kezd, majd folyamatos keverés közben egyenletes sugárban adja hozzá a búzadara lisztet.
7. VÁLASSZA KI a GRAINS funkciót, állítsa be a PORRIDGE funkciót, az időt 5 percre, majd koppintson a START gombra.
8. HAGYJA NYITVA a fedelet, és körülbelül percenként keverje fel a kását.
9. TÁLALJA a kását az eper-kakukkfű kompóttal együtt.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!