ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
FŐZÉS
24
perc
HOZZÁVALÓK
- 4 nagy tojás
- 128 gramm Pecorino Romano sajt frissen reszelve, plusz még a tálaláshoz
- Másfél teáskanál frissen őrölt fekete bors, plusz még a tálaláshoz
- Só és bors, ízlés szerint
- 453 gramm száraz spagetti vagy bucatini
- 113 gramm érlelt olasz tokaszalonna vagy pancetta, apró kockára vágva
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK össze a tojásokat, a sajtot és a borsot egy közepes tálban, amíg teljesen össze nem keveredik.
2. TÖLTSÜK meg a COSORI Slow Cooker belső edényét 2/3 vízzel, és ízesítsük sóval.
3. ÁLLÍTSUK a módot SAUTÉ funkcióra, az időt 22 percre, majd nyomjuk meg a START gombot. Csukjuk be a fedelet, hogy meggyorsítsuk a főzési folyamatot, de néhány percenként ellenőrizzük, hogy a víz forr-e.
4. TEGYÜK a tésztát a vízbe, amint az forrni kezd. Főzzük a tésztát, amíg al dente nem lesz, majd vegyük ki egy tálba. Tegyünk félre 1/4 csésze keményítős tésztavizet, a többit öntsük ki.
5. ÁLLÍTSUK az üzemmódot SAUTE funkcióra, az időt 2 percre, majd érintsük meg a START gombot.
6. TEGYÜK a szalonnát a belső edénybe és süssük ropogósra, amíg a zsír ki nem olvad, majd adjuk hozzá a spagettit.
7. ÁLLÍTSUK az üzemmódot KEEP WARM (Melegentartásra).
8. ÖNTSÜK a tojásos-sajtos keveréket a spagettire, és keverjük addig, amíg a keverék krémes és sima nem lesz, ha szükséges, akkor adjunk hozzá a leszűrt tésztavízből a szósz higításához.
9. DÍSZÍTSÜK fekete borssal és Pecorino Romano-val, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!