ADAG
12
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
30
perc
SÜTÉS
8
perc
HOZZÁVALÓK
Mexikói csokoládészósz
- 118 ml tejszín
- 170 g apróra vágott mexikói csokoládé (vagy félédes csokoládé)
- 10 ml kávélikőr
- 2 ml vanília kivonat
- 1 g fahéj
Churros
- 118 ml víz
- 43 g sótlan vaj
- 15 g kristálycukor
- Egy csipet só
- 68 g sima liszt
- 1 nagy tojás, szobahőmérsékletű
- 2 ml vanília kivonat
- Kókuszolaj spray
Fahéjas cukor
- 100 g kristálycukor
- 5 g fahéj
Szükséges eszközök:
- Elektromos kézi vagy állványos mixer
- Cukrász habzsák nagy csillagvéggel
ELKÉSZÍTÉS
1. MELEGÍTSÜK fel a tejszínt egy közepes serpenyőben közepes- alacsony lángon, amíg el nem kezd buborékolni.
2. KEVERJÜK össze egy közepes tálban a csokoládét, a kávélikőrt, a vaníliát és a fahéjat.
3. ÖNTSÜK a forró tejszínt a csokoládéra, és hagyjuk állni 1 percig.
4. KEVERJÜK habverővel simára. Tálalásig tegyük félre.
5. HELYEZZE a sütőbetétet a Cosori forrólevegős okossütő kosarába.
6. VÁLASSZUK ki az Air Fry funkciót, állítsuk be a hőmérsékletet 190°C-ra és az időt 5 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot az előmelegítéshez.
7. KEVERJÜK össze a vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy serpenyőben, és melegítsük közepesen magas hőmérsékletre.
8. KAPCSOLJUK le a sütőt, ha a vaj felolvadt és forrni kezdett, adjuk hozzá a lisztet, majd fakanállal erőteljesen keverjük, amíg a keverékből golyót nem kapunk, körülbelül 2 perc alatt.
9. TEGYÜK át a keveréket egy álló mixer edényébe vagy egy nagy keverőtálba, és hagyjuk hűlni 4 percig.
10. ADJUK hozzá a tojást és a vaníliakivonatot a tálhoz, miközben elektromos kézi mixerrel vagy állványos mixerrel nagy sebességgel keverjük 3 percig, vagy amíg a tojás jól el nem keveredett, és a tészta sima lesz.
11. TEGYÜK át a tésztát egy nagy, csillag alakú véggel ellátott cukrászzacskóba.
12. FÚJJUK be a sütőbetétet kókuszolaj spray-vel.
13. VÁGJUK a tésztát 10 centiméteres darabokra, és helyezzük közvetlenül a kivajazott sütőbetétre.
14. PERMETEZZÜK be finoman a churros tetejét kókuszolajjal.
15. VÁLASSZUK ki az Air Fry funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 190°C-ra és az időt 8 percre, majd nyomjuk meg a Start/Szünet gombot.
16. KEVERJÜK össze a cukrot és a fahéjat egy tálban, amíg a churros elkészül.
17. VEGYÜK ki, ha kész, majd azonnal dobjuk bele a churros-t a fahéjas cukros keverékbe. Ismételjuk meg a sütési és bevonási folyamatot a maradék churro-val.
18. TÁLALJUK a churros-t csokoládészószba mártva.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!