Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Churros mexikói csokoládészósszal

ADAG
12
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
30
perc

SÜTÉS
8
perc

HOZZÁVALÓK

Mexikói csokoládészósz

  • 118 ml tejszín
  • 170 g apróra vágott mexikói csokoládé (vagy félédes csokoládé)
  • 10 ml kávélikőr
  • 2 ml vanília kivonat
  • 1 g fahéj

Churros

  • 118 ml víz
  • 43 g sótlan vaj
  • 15 g kristálycukor
  • Egy csipet só
  • 68 g sima liszt
  • 1 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 2 ml vanília kivonat
  • Kókuszolaj spray

Fahéjas cukor

  • 100 g kristálycukor
  • 5 g fahéj

Szükséges eszközök:

  • Elektromos kézi vagy állványos mixer
  • Cukrász habzsák nagy csillagvéggel

ELKÉSZÍTÉS

1. MELEGÍTSÜK fel a tejszínt egy közepes serpenyőben közepes- alacsony lángon, amíg el nem kezd buborékolni.

2. KEVERJÜK össze egy közepes tálban a csokoládét, a kávélikőrt, a vaníliát és a fahéjat.

3. ÖNTSÜK a forró tejszínt a csokoládéra, és hagyjuk állni 1 percig.

4. KEVERJÜK habverővel simára. Tálalásig tegyük félre.

5. HELYEZZE a sütőbetétet a Cosori forrólevegős okossütő kosarába.

6. VÁLASSZUK ki az Air Fry funkciót, állítsuk be a hőmérsékletet 190°C-ra és az időt 5 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot az előmelegítéshez.

7. KEVERJÜK össze a vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy serpenyőben, és melegítsük közepesen magas hőmérsékletre.

8. KAPCSOLJUK le a sütőt, ha a vaj felolvadt és forrni kezdett, adjuk hozzá a lisztet, majd fakanállal erőteljesen keverjük, amíg a keverékből golyót nem kapunk, körülbelül 2 perc alatt.

9. TEGYÜK át a keveréket egy álló mixer edényébe vagy egy nagy keverőtálba, és hagyjuk hűlni 4 percig.

10. ADJUK hozzá a tojást és a vaníliakivonatot a tálhoz, miközben elektromos kézi mixerrel vagy állványos mixerrel nagy sebességgel keverjük 3 percig, vagy amíg a tojás jól el nem keveredett, és a tészta sima lesz.

11. TEGYÜK át a tésztát egy nagy, csillag alakú véggel ellátott cukrászzacskóba.

12. FÚJJUK be a sütőbetétet kókuszolaj spray-vel.

13. VÁGJUK a tésztát 10 centiméteres darabokra, és helyezzük közvetlenül a kivajazott sütőbetétre.

14. PERMETEZZÜK be finoman a churros tetejét kókuszolajjal.

15. VÁLASSZUK ki az Air Fry funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 190°C-ra és az időt 8 percre, majd nyomjuk meg a Start/Szünet gombot.

16. KEVERJÜK össze a cukrot és a fahéjat egy tálban, amíg a churros elkészül.

17. VEGYÜK ki, ha kész, majd azonnal dobjuk bele a churros-t a fahéjas cukros keverékbe. Ismételjuk meg a sütési és bevonási folyamatot a maradék churro-val.

18. TÁLALJUK a churros-t csokoládészószba mártva.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link