ADAG
6
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc
FŐZÉS
40
perc
HOZZÁVALÓK
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 hagyma kockára vágva
- 4 nagy sárgarépa kockára vágva
- 4 zellerszár kockára vágva
- 4 gerezd fokhagyma felaprítva
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 citrom héja és leve
- 1,8 liter alacsony nátriumtartalmú csirkehúsleves
- 1 babérlevél
- 2 szál friss kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 680 g csont és bőr nélküli csirkecomb
- 185 g basmati rizs
- 185 g fagyasztott borsó
- Friss petrezselyem apróra vágva a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
1. Állítsuk a módot Sauté értékre, az időt 10 percre, majd érintsük meg a Start gombot.
2. Adjuk hozzá az olívaolajat, a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a fokhagymát és egy jó csipet sót és borsot. Pároljuk 10 percig.
3. Adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, a csirkehúslevest, a babérlevelet, a friss kakukkfüvet, a kurkumát, a csirkecombokat és a rizst, majd keverjük össze.
4. Állítsuk a módot Soup (Leves) értékre, majd érintsük meg a Start gombot.
5. Vegyük ki a csirkét ha elkészült. Adjuk hozzá a fagyasztott borsót az edénybe készült ételhez, és keverjük össze. Vágjuk fel a csirkét, ha már kihűlt, majd tegyük vissza az edénybe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6. Tegyük a levest tálakba, és tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítsük.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!