Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Citromos csirkés rizs leves

ADAG
6
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

FŐZÉS
40
perc

HOZZÁVALÓK

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 hagyma kockára vágva
  • 4 nagy sárgarépa kockára vágva
  • 4 zellerszár kockára vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • Só ízlés szerint
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 citrom héja és leve 
  • 1,8 liter alacsony nátriumtartalmú csirkehúsleves
  • 1 babérlevél
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 680 g csont és bőr nélküli csirkecomb
  • 185 g basmati rizs
  • 185 g fagyasztott borsó
  • Friss petrezselyem apróra vágva a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

1. Állítsuk a módot Sauté értékre, az időt 10 percre, majd érintsük meg a Start gombot.

2. Adjuk hozzá az olívaolajat, a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a fokhagymát és egy jó csipet sót és borsot. Pároljuk 10 percig.

3. Adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, a csirkehúslevest, a babérlevelet, a friss kakukkfüvet, a kurkumát, a csirkecombokat és a rizst, majd keverjük össze.

4. Állítsuk a módot Soup (Leves) értékre, majd érintsük meg a Start gombot.

5. Vegyük ki a csirkét ha elkészült. Adjuk hozzá a fagyasztott borsót az edénybe készült ételhez, és keverjük össze. Vágjuk fel a csirkét, ha már kihűlt, majd tegyük vissza az edénybe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6. Tegyük a levest tálakba, és tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítsük.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link