Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csípős házi húsgolyók

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc

SÜTÉS
10
perc

HOZZÁVALÓK

  • 33 gramm panko morzsa
  • 2 evőkanál teljes tej
  • 454 gramm darált marhahús
  • 454 gramm darált csípős olasz kolbász
  • 1 nagy tojás
  • 45 gramm reszelt parmezán sajt, plusz még tálaláshoz
  • 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 evőkanál friss petrezselyem, aprítva
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanál kóser só
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt édeskömény
  • 1 nagy üveg marinara szósz, melegen

ELKÉSZÍTÉS

1. Helyezzük a zsemlemorzsát egy nagy tálba, öntsük rá a tejet, és hagyjuk ázni 2 percig.

2. Adjuk hozzá a marhahúst, a darált kolbászt, a tojást, 45 gramm parmezán sajtot, a fokhagymát, a petrezselymet, a paradicsompürét, az olívaolajat, a sót, a borsot és az őrölt édesköményt a tálba a zsemlemorzsával. Kézzel óvatosan keverjük össze, ügyelve arra, hogy ne dolgozzuk túl a húst.

3. Formázzunk a keverékből 20 húsgolyót.

4. Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.

5. Válasszuk ki a sütés funkciót, állítsuk be az időt 10 percre, majd koppintsunk a Start/ Pause (Indítás/Szünet) lehetőségre az előmelegítéshez.

6. Helyezzük a húsgolyókat az előmelegített sütőtálcára.

7. Fordítsuk meg a húsgolyókat a sütés felénél. A rázási emlékeztető jelzi majd, mikor.

8. Vegyük ki a húsgolyókat, amikor elkészültek, majd tálaljuk őket meleg marinara szósszal és extra parmezán sajttal a tetejükön.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link