ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc
SÜTÉS
10
perc
HOZZÁVALÓK
- 33 gramm panko morzsa
- 2 evőkanál teljes tej
- 454 gramm darált marhahús
- 454 gramm darált csípős olasz kolbász
- 1 nagy tojás
- 45 gramm reszelt parmezán sajt, plusz még tálaláshoz
- 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 evőkanál friss petrezselyem, aprítva
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 teáskanál olívaolaj
- 2 teáskanál kóser só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt édeskömény
- 1 nagy üveg marinara szósz, melegen
ELKÉSZÍTÉS
1. Helyezzük a zsemlemorzsát egy nagy tálba, öntsük rá a tejet, és hagyjuk ázni 2 percig.
2. Adjuk hozzá a marhahúst, a darált kolbászt, a tojást, 45 gramm parmezán sajtot, a fokhagymát, a petrezselymet, a paradicsompürét, az olívaolajat, a sót, a borsot és az őrölt édesköményt a tálba a zsemlemorzsával. Kézzel óvatosan keverjük össze, ügyelve arra, hogy ne dolgozzuk túl a húst.
3. Formázzunk a keverékből 20 húsgolyót.
4. Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.
5. Válasszuk ki a sütés funkciót, állítsuk be az időt 10 percre, majd koppintsunk a Start/ Pause (Indítás/Szünet) lehetőségre az előmelegítéshez.
6. Helyezzük a húsgolyókat az előmelegített sütőtálcára.
7. Fordítsuk meg a húsgolyókat a sütés felénél. A rázási emlékeztető jelzi majd, mikor.
8. Vegyük ki a húsgolyókat, amikor elkészültek, majd tálaljuk őket meleg marinara szósszal és extra parmezán sajttal a tetejükön.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!