ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
35
perc
SÜTÉS
12
perc
HOZZÁVALÓK
- 2 nagy, csont nélküli, bőr nélküli csirkemell, megtisztítva 2.5 centiméteres darabokra vágva
- 82 gramm natúr görög joghurt
- 2 evőkanál semleges olaj
- 2 evőkanál tikka masala fűszerkeverék
- ½ teáskanál kóser só
- 1 lime reszelt héja és leve
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 2 teáskanál friss gyömbér, reszelve
- 1 piros kaliforniai paprika, bordák és magok eltávolítva, 2.5 centiméteres darabokra vágva
- 1 sárga kaliforniai paprika, bordák és magok eltávolítva, 2.5 centiméteres darabokra vágva
- 1 vöröshagyma, 2.5 centiméteres darabokra vágva
Szükséges eszközök
- 4 darab fém, vagy fa nyárs
ELKÉSZÍTÉS
1. Keverjük össze a csirkét, yoghurtot, olajat, tikka massala fűszerkeveréket, sót, lime héját és levét, fokhagymát és gyömbért egy tálban, majd jól keverd össze. Fedjük le, és hagyjuk pácolódni szobahőmérsékleten 30 percig.
2. Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.
3. Válasszuk ki a Steak funkciót, állítsuk be az időt 12 percre, majd koppintsunk a Start/ Pause (Indítás/Szünet) lehetőségre az előmelegítéshez.
4. Szúrjuk a csirkét, kaliforniai paprikát és hagymadarabokat egyenletesen, felváltva a nyársakra.
5. Helyezzük a nyársakat az előmelegített sütőtálcára.
6. Fordítsuk meg a nyársakat a sütés felénél. A Shake Reminder (rázás emlékeztető) jelezni fog, amikor itt az ideje.
7. Vegyük ki a nyársakat amikor elkészültek, és tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!