Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csokoládé szufflé

ADAG
2
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc

SÜTÉS
13
perc

HOZZÁVALÓK

  • Vaj, kenéshez
  • Cukor, bevonáshoz
  • 85 g keserű csokoládé, apróra vágva
  • 28 g sótlan vaj
  • 2 tojás, elválasztva
  • 3 ml vanília kivonat
  • 18 g finomliszt
  • 36 g cukor
  • Porcukor, tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS

1. VAJAZZUNK ki 2 darab 170 grammos tálat. Hintsünk cukrot a tálakba, rázzuk meg, hogy jól befedje, majd szórjuk ki a felesleget.

2. OLVASSZUK meg a csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőbe téve minimum fél percre, maximum 1 percre, amíg fel nem olvad.

3. KEVERJÜK bele a tojássárgáját és a vanília kivonatot az olvasztott csokoládéba, majd a masszát keverjük a lisztbe, amíg csomómentes nem lesz.

4. VERJÜK fel a tojásfehérjét egy elektromos habverővel közepes fokozaton.

5. ADJUNK hozzá fokozatosan cukrot, folytassuk a hab felverését, magasabb fokozatra kapcsolva, egészen addig, amíg jó kemény nem lesz.

6. VÁLASSZUK ki az előmelegítési opciót a Cosori Air Fryer gépünkön, állítsuk be 165 fokra, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

7. KEVERJÜNK kb 60 grammnyit a tojásos masszából a csokoládéba, majd adjuk hozzá a csokis masszát a tojásfehérjéhez és óvatosan dolgozzuk össze.

8. KANALAZZUK a masszát a tálakba és helyezzük az előmelegített sütőbe.

9. SÜSSÜK a szufflékat Air Fryer programon 165 fokon 13 percig.

10. SZÓRJUK meg porcukorral a szufflékat és tálaljuk azonnal.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link