ADAG
2
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
SÜTÉS
13
perc
HOZZÁVALÓK
- Vaj, kenéshez
- Cukor, bevonáshoz
- 85 g keserű csokoládé, apróra vágva
- 28 g sótlan vaj
- 2 tojás, elválasztva
- 3 ml vanília kivonat
- 18 g finomliszt
- 36 g cukor
- Porcukor, tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS
1. VAJAZZUNK ki 2 darab 170 grammos tálat. Hintsünk cukrot a tálakba, rázzuk meg, hogy jól befedje, majd szórjuk ki a felesleget.
2. OLVASSZUK meg a csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőbe téve minimum fél percre, maximum 1 percre, amíg fel nem olvad.
3. KEVERJÜK bele a tojássárgáját és a vanília kivonatot az olvasztott csokoládéba, majd a masszát keverjük a lisztbe, amíg csomómentes nem lesz.
4. VERJÜK fel a tojásfehérjét egy elektromos habverővel közepes fokozaton.
5. ADJUNK hozzá fokozatosan cukrot, folytassuk a hab felverését, magasabb fokozatra kapcsolva, egészen addig, amíg jó kemény nem lesz.
6. VÁLASSZUK ki az előmelegítési opciót a Cosori Air Fryer gépünkön, állítsuk be 165 fokra, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
7. KEVERJÜNK kb 60 grammnyit a tojásos masszából a csokoládéba, majd adjuk hozzá a csokis masszát a tojásfehérjéhez és óvatosan dolgozzuk össze.
8. KANALAZZUK a masszát a tálakba és helyezzük az előmelegített sütőbe.
9. SÜSSÜK a szufflékat Air Fryer programon 165 fokon 13 percig.
10. SZÓRJUK meg porcukorral a szufflékat és tálaljuk azonnal.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!