Édesburgonya ( batáta ) hozzávalói 4 - 5 fő részére:
- 1900 g édesburgonya ( nettó 1600 g )
- 120 g félkemény olvadó sajt
- 200 g kolozsvári vagy császár szalonna
- 4 cl extra szűz vagy sima hagyományos étolaj
- 2 teáskanál só
- 1.5 teáskanál fokhagymapor
- 1.5 teáskanál édes nemes pirospaprika
- ízlés szerinti mennyiség tört bors
ELKÉSZÍTÉS
A pucolás által keletkező anyagveszteség körülbelül 300 g, ezáltal megmaradt 1600 g édesburgonya a recept alapján 4 - 5 fő részére elegendő. Pucolás és átmosás után lecsepegtetve lehet darabolni, fűszerezni és ezek után minimális időre a hűtőbe tenni. Miután kijött a hűtőből egy kevés vizet ki fog engedni magából, ez a folyadékot le kell önteni róla utána indulhat a sütés. Érdemesként a sütési folyamat alatt meg kell rázni a kosarat az egyenletes sülés miatt. A receptben, videóban látott mennyiséget mindenféleképpen két részletben érdemes megsütni ( 800 g/ forduló ) Forró levegős sütők eltérően süthetnek így hát ez a recept a Cosori Prémium készülékre íródott, más sütők esetében ez csupán irányadó. Kiemelkedően magas a béta-karotintartalma, és kiváló E - A vitamin forrás, továbbá C - B - K vitamint is tartalmaz. Próbáljátok ki nem fogtok csalódni benne! Hagyományos sütőben is el lehet készíteni, 210 C fokos előmelegített sütőbe helyezve süssük úgy 15 percig utána forgassuk át és még körülbelül 10 percig hőkezelőjük a krumplikat! Meg lehet sütés előtt szórni akár keményítővel vagy éppen egy kevés liszttel összerázni úgy keményebb lesz a kérge, én ezt nem szoktam alkalmazni mert így magában is nagyon tuti a végeredmény.
Jó étvágyat kívánunk hozzá !
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!