ADAG
8
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
SÜTÉS
12
perc
HOZZÁVALÓK
- 250 gramm univerzális liszt
- 50 gramm plusz 2 teáskanál kristálycukor, szétosztva
- 2 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- 85 gramm nagyon hideg vaj
- 8 friss eper, eltávolított szárral, apróra vágva
- 120 milliliter hideg tejszín
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál víz
Szükséges eszközök
- Dobozos reszelő
- Cukrász ecset
ELKÉSZÍTÉS
1. Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.
2. Válasszuk ki a Bake funkciót, állítsuk be a hőmérsékletet 175°C-ra és az időt 12 percre, majd koppintsunk a Start/Pause (Szünet/ Indítás) opcióra az előmelegítéshez.
3. Keverjük össze a lisztet, ¼ csésze cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban.
4. Reszeljük bele a vajat a lisztbe egy nagy lyukú reszelő segítségével, majd morzsoljuk össze a vajat és az epret a keverékben, amíg egyenletesen el nem oszlanak.
5. Keverjük össze a habtejszínt, 1 tojást és a vanília kivonatot egy külön közepes tálban.
6. Forgassuk bele a tejszínes keveréket a lisztes keverékbe, és keverjük össze, amíg ragacsos tészta nem lesz belőle, majd tegyük a tésztát enyhén lisztezett felületre.
7. Keverjük össze a maradék tojást és a vizet egy kis tálban.
8. Formáljuk a tésztát egy 22-25 centiméter átmérőjű, 3,8 centiméter magas kerek formára, majd kenjük meg a tetejét a tojásos keverékkel, és szórjuk meg a maradék kristálycukorral.
9. Vágjuk a tésztát 8 egyenlő méretű szeletre.
10. Helyezzük a szeleteket az előmelegített sütőlapra, kissé távol egymástól.
11. Vegyük ki a scone-okat, ha készen vannak, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!