Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Erdei gyümölcsös-kakukkfüves morzsasütemény barnacukros tejszínhabbal

ADAG
6
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

SÜTÉS
16
perc

HOZZÁVALÓK

TEJSZÍNHAB

  • 55 gramm világos barnacukor
  • 60 ml víz
  • 355 ml magas zsírtartalmú habtejszín

TÖLTELÉK

  • 400 gramm friss eper, 6 mm vastagság szeletekre vágva
  • 150 gramm friss szeder
  • 1 evőkanál friss kakukkfűlevél, apróra vágva
  • ½ citrom leve
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • ½ evőkanál kukoricakeményítő
  • ½ teáskanál durva szemű só

ÉDES MORZSA

  • 90 gramm finomliszt
  • 50 gramm zabpehely
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • 50 gramm kristálycukor
  • 55 gramm barnacukor
  • ½ teáskanál durva szemű só
  • 85 gramm nagyon hideg sótlan vaj, kis kockákra vágva

SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK

  • Sütőpapír
  • Habverő vagy kézi mixer

ELKÉSZÍTÉS

1. Oldjuk fel a barnacukrot a vízben egy kis nyeles lábasban, alacsony hőfokon. Ez kell majd a tejszínhabhoz. Amikor a cukor teljesen sziruppá oldódott, levesszük a hőforrásról, és hagyjuk kihűlni.

2. Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába

3. Béleljük ki a kosarat sütőpapírral úgy, hogy a papír minden oldalon kb. 5 centiméterre felér és tálat képez a tölteléknek.

4. Tegyük az epret, szedret, kakukkfüvet, citromlevet, cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy közepes tálba, és keverjük össze, majd óvatosan kanalazzuk a sütőpapírra.

5. Tegyük a lisztet, zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, kristálycukrot, barnacukrot és sót egy másik tálba, és habverővel keverjük össze a morzsához. Ezután az ujjainkkal dolgozzuk bele a vajat, hogy morzsalékos darabokat kapjunk. A morzsát a szedres töltelékre szórjuk a kosárban.

6. Válasszuk ki a Bake (Sütés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 155 °C-ra, az időt pedig 16 percre, koppintsunk a Preheat (Előmelegítés) lehetőségre a funkció kikapcsolásához, majd koppintsunk a Start/Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre

7. Keverjük össze a barnacukros szirupot és a habtejszínt egy közepes tálban, és habverővel vagy kézi mixerrel verjük kemény habbá. Felhasználásig hűtsük le.

8. Vegyük ki a morzsasüteményt, ha elkészült, majd a barnacukros tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link