ADAG
6
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc
SÜTÉS
16
perc
HOZZÁVALÓK
TEJSZÍNHAB
- 55 gramm világos barnacukor
- 60 ml víz
- 355 ml magas zsírtartalmú habtejszín
TÖLTELÉK
- 400 gramm friss eper, 6 mm vastagság szeletekre vágva
- 150 gramm friss szeder
- 1 evőkanál friss kakukkfűlevél, apróra vágva
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál kristálycukor
- ½ evőkanál kukoricakeményítő
- ½ teáskanál durva szemű só
ÉDES MORZSA
- 90 gramm finomliszt
- 50 gramm zabpehely
- ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
- 50 gramm kristálycukor
- 55 gramm barnacukor
- ½ teáskanál durva szemű só
- 85 gramm nagyon hideg sótlan vaj, kis kockákra vágva
SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK
- Sütőpapír
- Habverő vagy kézi mixer
ELKÉSZÍTÉS
1. Oldjuk fel a barnacukrot a vízben egy kis nyeles lábasban, alacsony hőfokon. Ez kell majd a tejszínhabhoz. Amikor a cukor teljesen sziruppá oldódott, levesszük a hőforrásról, és hagyjuk kihűlni.
2. Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába
3. Béleljük ki a kosarat sütőpapírral úgy, hogy a papír minden oldalon kb. 5 centiméterre felér és tálat képez a tölteléknek.
4. Tegyük az epret, szedret, kakukkfüvet, citromlevet, cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy közepes tálba, és keverjük össze, majd óvatosan kanalazzuk a sütőpapírra.
5. Tegyük a lisztet, zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, kristálycukrot, barnacukrot és sót egy másik tálba, és habverővel keverjük össze a morzsához. Ezután az ujjainkkal dolgozzuk bele a vajat, hogy morzsalékos darabokat kapjunk. A morzsát a szedres töltelékre szórjuk a kosárban.
6. Válasszuk ki a Bake (Sütés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 155 °C-ra, az időt pedig 16 percre, koppintsunk a Preheat (Előmelegítés) lehetőségre a funkció kikapcsolásához, majd koppintsunk a Start/Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre
7. Keverjük össze a barnacukros szirupot és a habtejszínt egy közepes tálban, és habverővel vagy kézi mixerrel verjük kemény habbá. Felhasználásig hűtsük le.
8. Vegyük ki a morzsasüteményt, ha elkészült, majd a barnacukros tejszínhabbal a tetején tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!