Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fahéjas Almás Fánkok

ADAG
12
darab

ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc

SÜTÉS
8
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1½ csésze finomliszt
  • ¼ csésze tiszta nádcukor vagy kristálycukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál só
  • Csipetnyi szegfűbors
  • Csipetnyi őrölt gyömbér
  • ⅓ csésze teljes tej
  • 2 nagy tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál vaníliás kivonat
  • 2 Granny Smith alma, hámozva, magozva és apróra vágva
  • Olaj spray

Máz

  • 1 csésze porcukor 
  • 1/4 csésze sózatlan vaj, olvasztott
  • 1 evőkanál teljes tej
  • 1/2 teáskanál vaníliabab-paszta vagy vaníliakivonat

Szükséges eszközök

  • Sütőpapír, 8 x 8 hüvelykes négyzetre vágva
  • Sütőtálca ráccsal

ELKÉSZÍTÉS

1. KEVERJÜK ÖSSZE a finomlisztet, cukrot, sütőport, őrölt fahéjat, sót, szegfűborsot és őrölt gyömbért, amíg jól el nem keverednek, hogy elkezdjük a fánkok készítését.

2. VERJÜK FEL a teljes tejet, tojásokat, citromlevet és vaníliás kivonatot egy külön tálban.

3. ADJUK HOZZÁ a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és óvatosan keverjük össze, amíg minden száraz részt eltüntetünk. Adjuk hozzá az apróra vágott almákat, majd félretehetjük.

4. HELYEZZÜK a sütőrácsot az air fryer kosarába.

5. VÁLASSZUK KI a Preheat funkciót, állítsuk be a hőmérsékletet 220°C-ra, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

6. ÓVATOSAN tegyük a sütőpapírt a már előmelegített crisp plate-re, majd enyhén fújjuk be olaj spray-vel.

7. TEGYÜNK kézi adagoló segítségével ⅓ csésze tésztát a sütőpapírra, majd fújjuk be a tetejét is olaj spray-vel.

8. VÁLASSZUK KI az Air Fry funkciót, állítsuk be a hőmérsékletet 220°C-ra, és az időt 8 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

9. FORDÍTSUK MEG félidőben a fánkokat és fújjuk be újra olajjal.

10. VEGYÜK KI amikor kész és helyezzük hűtőrácsra. Lehet, hogy több adagot kell készíteni.

11. KEVERJÜK ÖSSZE a glazúr hozzávalóit, majd öntsük a fánkok tetejére. Ha a glazúr túl sűrű, melegítsük fel egy mikrózható tálban 10 másodpercig.

12. TÁLALJUK, miután a glazúr 10 perc alatt megdermedt.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link