ADAG
8-10
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
80
perc
SÜTÉS
12
perc
KRÉMSAJTOS CUKORMÁZ
- 120 g krémsajt, szobahőmérsékleten
- 120 g porcukor
- 114 g sótlan vaj, szobahőmérsékleten
- 3 ml vanília kivonat
FAHÉJAS CSIGÁK
- 237 ml tej, meleg
- 57 g sótlan vaj, olvasztott
- 50 g fehér cukor
- ½ csomag aktív száraz élesztő
- 280 g finomliszt és egy kis plusz a gyúráshoz
- 2 g sütőpor
- 6 g só
- 57 g sótlan vaj, puha
- 100 g barna cukor
- 7 g őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK jól össze, csomómentesre az összes hideg hozzávalót. Tegyük félre.
2. KEVERJÜK össze a meleg tejet, az olvasztott vajat, a fehér cukrot és az élesztőt egy nagy tálban, majd hagyjuk dolgozni 1 percig.
3. KEVERJÜK bele a finomlisztet, majd egy konyharuhával lefedve hagyjuk pihenni 1 órán át valami meleg helyen.
4. KEVERJÜK bele a maradék lisztet, sütőport és sót.
5. NYÚJTSUK ki a tésztát egy lisztezett felületen negyed hüvelyknyi vastagságúra.
6. KENJÜK el a megolvadt vajat a tésztán, majd szórjuk meg cukorral és fahéjjal.
7. TEKERJÜK fel a tésztát a hosszabb oldalától, addig, amíg egy tészta gurigát nem kapunk.
8. VÁGJUK fel a tésztát 25-38 mm-es szeletekre, helyezzük egy kivajazott tálra, majd fedjük le egy konyhai törlőronggyal 30 percig.
9. VÁLASSZUK ki az előmelegítési funkciót a Cosori Air Fryer gépünkön, állítsuk be 165 fokra és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
10. HELYEZZÜK a fahéjas csigákat sütőpapíron az előmelegített sütőbe.
11. SÜSSÜK a fahéjas csigákat 12 percig 165 fokon.
12. KENJÜK be a csigák tetejét a lehűtött cukormázzal miután kivettük őket a sütőből.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!