Hozzávalók:
A töltött fasírt hozzávalói:
- 500 g sertés darálthús
- 3 darab vizeszsemle
- 1 darab tojás
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 g juhtúró
- 50 g teavaj a töltelékhez
- 1300 g parázskrumpli
- 1 evőkanál só a főzővízbe
- 30 g teavaj a krumplihoz minimális olaj a fasírtok megfújásához
Ízesítése, fűszerezése:
- 2 csapott teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 3 teáskanál édes nemes pirospaprika
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fokhagymapor
Pirított morzsához:
- 80 g szitált zsemlemorzsa
- 20 g teavaj
Krumpli előfőzése forrástól számítva 5 perc. A fasírtok besütése 200 C fokon közös zónában 21 perc. Amennyiben zsemle nélkül készülne, zabpelyhet lehet használni, továbbá itt el lehet hagyni a pirított morzsát is.
Elkészítés és praktikák a videóban! Jó étvágyat kívánunk!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!