Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fokhagymás tejszínes csirke

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

SÜTÉS
26
perc

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet csirkemell
  • Olaj, ízlés szerint
  • 1/2 evőkanál fokhagymapor
  • Só, ízlés szerint
  • Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • 1 evőkanál sótlan vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 hagyma, apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál frissen vágott kakukkfű
  • 1 citrom, meghámozva és kifacsarva
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 csésze tejszínhab
  • 1/4 csésze csirke alaplé
  • 1/3 csésze parmezán sajt, lereszelve
  • 1 evőkanál petrezselyem, apróra vágva

ELKÉSZÍTÉS

1. HELYEZZÜK a Crisper Plate-et a Cosori forrólevegős sütő kosarába.

2. VÁLASSZUK ki az Előmelegítés/Preheat funkciót, állítsuk be a hőmérsékletet 200 fokra, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

3. FÚJJUK be a csirkeszeletek mindkét oldalát olajspray-vel és fűszerezzük fokhagymaporral, sóval és borssal.

4. HELYEZZÜK a csirkét egy rétegben a Crisper Plate-re.

5. ÁLLÍTSUK be a hőmérsékletet 200 fokra és az időt 12 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

6. VEGYÜK ki a csirkét és a Crisper Plate-et, ha kész és tegyük félre.

7. TEGYÜNK egy kis olajat és vajat a forrólevegős sütő kosarának aljába, a kockára vágott hagymával, fokhagymával, csirkealaplével, kakukkfűvel, citromhéjjal és szódabikarbónával együtt, majd keverjük össze.

8. ÁLLÍTSUK a hőmérsékletet 220 fokra és az időt 8 percre, nyomjuk meg a Shake (Rázás) gombot, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

9. KEVERJÜK bele a tejszínt és a csirkealaplevet a főzési idő felénél. A Shake Reminder (Rázási emlékeztető) jelzi, hogy mikor.

10. KEVERJÜK a  reszelt parmezánt a mártásba, majd fejezzük be a fűszerezést a citromlével és a sóval.

11. ÖNTSÜK a mártást a csirkére, és az apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link