Gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne minden nap valami finomat enni, ami nem tocsog az olajban, mégis ropogós és ízletes?
A mai rohanó életmód viszont nem kedvez az egészséges táplálkozásnak: kevés idő jut a sütésre-főzésre, gyakran kapkodva eszünk, és sokszor nyúlunk a megszokott, de nem túl egészséges megoldásokhoz. Pedig az egészséges étkezés nem kell, hogy lemondásokkal járjon. Főleg akkor nem, ha a konyhád egyik bejáratott kedvence valamelyik COSORI forrólevegős sütő.
Az utóbbi évek egyik legnagyobb konyhai forradalma kétségtelenül a forrólevegős sütőkhöz köthető. Ez az okos kis konyhai gép egy erőteljesen keringetett, forró levegő segítségével süti meg az ételeket, minimális vagy akár nulla hozzáadott olajjal. Az eredmény: ropogós, ízletes fogások, amik sokkal egészségesebbek a hagyományos sütési módokkal készült változatoknál. A klasszikus sült krumpli például 2-5 evőkanál olaj helyett akár egyetlen teáskanálnyi adaggal is elkészíthető, így ez jelentős kalóriacsökkenést jelent, miközben az élmény szinte ugyanaz marad. Sőt, talán még jobb is, mert nem tocsog az étel az olajban.
S hogy miért érdemes minél kevesebb olajat használni a mindennapi étkezés során? A túlzott zsiradékfogyasztás – különösen, ha finomított növényi olajokról van szó – hosszú távon hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségekhez, a túlsúly kialakulásához, sőt a gyulladásos folyamatok fokozódásához is. A kevesebb olaj használata nemcsak kalóriamegtakarítást jelent, hanem kíméli az emésztőrendszert is. A COSORI forrólevegős sütő segítségével úgy lehet lecsökkenteni a zsiradékbevitelt, hogy közben az étel textúrája és íze változatlan marad, sőt, sok esetben még jobban is sikerül.
A COSORI forrólevegős sütők híresek a letisztult dizájnjáról, a megbízható teljesítményéről és az okos funkciókról, melyekkel valóban megkönnyítik a hétköznapi konyhai mindennapokat.
És mit lehet bennük készíteni? A lehetőségek gyakorlatilag végtelenek. Ha egy gyors és egészséges nassolnivalóra vágysz, próbáld ki a fahéjas almás fánkokat, amik kívül ropogósak, belül puhák. Ugyanilyen népszerű a mézben és mustárban pácolt lazac, amit a markáns hozzávalókból mennyeivé lehet varázsolni. Aki laktatóbb fogásra vágyik, készíthet zöldség és kolbász nyársakat is. De a vegetáriánus étrendet követők bátran készíthetnek sült zöldségeket is. Mindezek az ételek nemcsak finomak, hanem tápanyagban gazdagok, könnyen emészthetők, és jól illeszkednek akár egy fogyókúrás, akár egy sportolóknak szánt étrendbe.
A több száz COSORI recept és a Facebook csoport bőséges ötletekkel szolgálnak azoknak, akik szeretnek kísérletezni, vagy csak épp gyors inspirációt keresnek a vacsorához.
A COSORI forrólevegős sütő egyik legnagyobb előnye nemcsak az egészségesebb eredmény, hanem a gyorsaság és az egyszerű tisztíthatóság is. Míg egy hagyományos sütőben akár 40–60 percig is eltarthat egy étel elkészítése, a COSORI készülékeiben ugyanez 15–25 perc alatt megvan, ráadásul kevesebb energiafelhasználással. Az olajos serpenyők vagy fritőzök utáni macerás takarítást is elfelejtheted, hiszen a COSORI sütők kivehető részei könnyen tisztíthatóak és mosogatógépbe is betehetőek.
Összességében a COSORI forrólevegős sütő egy okos döntés mindazoknak, akik szeretnének egészségesebben élni anélkül, hogy lemondanának az ízekről, az élvezetről vagy a konyhában töltött idő hatékonyságáról. Egyetlen eszközzel rengeteg új lehetőség nyílik meg, nemcsak az ételeid, de az életmódod szintjén is. Ha eddig még nem próbáltad, itt az ideje, hogy megtapasztald, mit jelent a forrólevegős forradalom a saját konyhádban. A tested és az ízlelőbimbóid is hálásak lesznek érte.