ADAG
12
adag
ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc
SÜTÉS
25
perc
HOZZÁVALÓK
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csésze édesburgonya, reszelve
- ¼ csésze hagyma, lereszelve
- 1 sárgarépa, lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 konzerv kockára vágott paradicsom
- 20 dkg darált marhahús
- 1 ek petrezselyem, apróra vágva
- ¼ csésze zöld olajbogyó, apróra vágva
- ¼ csésze fenyőmag
- 2 tk kóser só
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt koriander
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- Chimichurri szósz, tálaláshoz
- 2 nagy tojás
- Chimichurri vagy bármilyen, általunk kedvelt szósz, tálaláshoz
- Víz, szükség szerint
Empanada tészta
- 3 csésze fehérliszt
- ½ tk kóser só
- 10 ek sótlan vaj, szobahőmérsékletűre lágyítva
Szükséges még
- Konyhai robotgép
- Sodrófa
- Ecsetelő
ELKÉSZÍTÉS
1. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon. Adjuk hozzá az édesburgonyát, a hagymát és a sárgarépát, és főzzük 3-4 percig, gyakran kevergetve, amíg a burgonya és a sárgarépa megpuhul.
2. Adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsomot, keverjük össze, majd keverjük hozzá a marhahúst, és kevergessük, amíg meg nem pirul.
3. Keverjük hozzá a többi hozzávalót a marhahúshoz, majd pároljuk 10 percig, vagy amíg a nedvesség nagy része elpárolog. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, hogy kicsit kihűljön.
4. Tegyük a lisztet és a sót egy robotgép táljába és keverjük össze, majd adjunk hozzá egy kis vajat a vajat és a hüvelyeseket. Keverjük hozzá a tojást és a vizet apránként, amíg a tészta összeáll.
5. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett felületre, és kézzel dolgozzuk össze és szükség szerint, apránként adjunk hozzá még vizet. A tészta akkor lesz jó, ha sima és nem ragadós, de nem is morzsás vagy száraz. Műanyag fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
6. Vegyük ki a tésztát a hűtőszekrényből, osszuk ketté, és tartsuk letakarva felhasználásig.
7. Keverjünk össze egy tojást és 1 evőkanál vizet egy kis tálban.
8. Nyújtsuk ki a tésztadarabokat sodrófával lisztezett felületen ¼-⅛ hüvelyk vastagságúra. Készítsünk 12 darab tésztakört, amiket töltsünk meg 2 evőkanál töltelékkel, majd a tésztát hajtsuk rá a töltelékre.
9. Hajtsuk egymásra a tészta széleit az egyik végétől kezdve a másik végéig, hogy lezáródjanak. Majd nyomjuk össze a tészta széleit egy villával, hogy lezárjuk a kis táskákat.
10. Kenjük meg az empanadák tetejét tojássárgájával.
11. Válasszuk az Előmelegítés funkciót a COSORI Air Fryeren, állítsuk be a hőmérsékletet 190 fokra, majd nyomjuk meg a Start/Szünet gombot.
12. Helyezzük az empanadákat a kosárba.
13. Állítsuk be a hőmérsékletet 190 fokra és az időt 8 percre, majd nyomja meg a Start/Szünet gombot.
14. Vegyük ki az empanadákat, ha kész és még nagyon forrón kenjük meg újra a tojással, hogy fényesek legyenek, majd tálaljuk a chimichurri vagy bármelyik, általunk kedvelt szósz mellé.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!