Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűszeres empanada

ADAG
12
adag

ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc

SÜTÉS
25
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csésze édesburgonya, reszelve
  • ¼ csésze hagyma, lereszelve
  • 1 sárgarépa, lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 konzerv kockára vágott paradicsom
  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 ek petrezselyem, apróra vágva
  • ¼ csésze zöld olajbogyó, apróra vágva
  • ¼ csésze fenyőmag
  • 2 tk kóser só
  • ½ tk őrölt fahéj
  • ½ tk őrölt koriander
  •  ½ tk őrölt szegfűszeg
  • Chimichurri szósz, tálaláshoz
  • 2 nagy tojás
  • Chimichurri vagy bármilyen, általunk kedvelt szósz, tálaláshoz
  • Víz, szükség szerint

Empanada tészta

  • 3 csésze fehérliszt
  • ½ tk kóser só
  • 10 ek sótlan vaj, szobahőmérsékletűre lágyítva

Szükséges még

  • Konyhai robotgép
  • Sodrófa
  • Ecsetelő

ELKÉSZÍTÉS

1. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon. Adjuk hozzá az édesburgonyát, a hagymát és a sárgarépát, és főzzük 3-4 percig, gyakran kevergetve, amíg a burgonya és a sárgarépa megpuhul.

2. Adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsomot, keverjük össze, majd keverjük hozzá a marhahúst, és kevergessük, amíg meg nem pirul.

3. Keverjük hozzá a többi hozzávalót a marhahúshoz, majd pároljuk 10 percig, vagy amíg a nedvesség nagy része elpárolog. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, hogy kicsit kihűljön.

4. Tegyük a lisztet és a sót egy robotgép táljába és keverjük össze, majd adjunk hozzá egy kis vajat a vajat és a hüvelyeseket. Keverjük hozzá a tojást és a vizet apránként, amíg a tészta összeáll.

5. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett felületre, és kézzel dolgozzuk össze és szükség szerint, apránként adjunk hozzá még vizet. A tészta akkor lesz jó, ha sima és nem ragadós, de nem is morzsás vagy száraz. Műanyag fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. 

6. Vegyük ki a tésztát a hűtőszekrényből, osszuk ketté, és tartsuk letakarva felhasználásig.

7. Keverjünk össze egy tojást és 1 evőkanál vizet egy kis tálban.

8. Nyújtsuk ki a tésztadarabokat sodrófával lisztezett felületen ¼-⅛ hüvelyk vastagságúra. Készítsünk 12 darab tésztakört, amiket töltsünk meg 2 evőkanál töltelékkel, majd a tésztát hajtsuk rá a töltelékre. 

9. Hajtsuk egymásra a tészta széleit az egyik végétől kezdve a másik végéig, hogy lezáródjanak. Majd nyomjuk össze a tészta széleit egy villával, hogy lezárjuk a kis táskákat.

10. Kenjük meg az empanadák tetejét tojássárgájával.

11. Válasszuk az Előmelegítés funkciót a COSORI Air Fryeren, állítsuk be a hőmérsékletet 190 fokra, majd nyomjuk meg a Start/Szünet gombot.

12. Helyezzük az empanadákat a kosárba.

13. Állítsuk be a hőmérsékletet 190 fokra és az időt 8 percre, majd nyomja meg a Start/Szünet gombot.

14. Vegyük ki az empanadákat, ha kész és még nagyon forrón kenjük meg újra a tojással, hogy fényesek legyenek, majd tálaljuk a chimichurri vagy bármelyik, általunk kedvelt szósz mellé.

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link