Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűszeres sárgarépás lencseleves

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

FŐZÉS
51
perc

HOZZÁVALÓK

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 babérlevél
  • 1/2  teáskanál piros chilipehely
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér 
  • 1 hagyma felpirítva
  • 3 gerezd fokhagyma felpirítva
  • só ízlés szerint
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 600 g sárgarépa nagy darabokra vágva
  • 140 g hántolt vöröslencse
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 125 ml kókusztej

Szükséges eszközök

  • Turmixgép

ELKÉSZÍTÉS

1. Állásuk a COSORI rizsfőzőn a módot Sauté értékre, az időt 6 percre, majd érintsük meg a Start gombot.

2. Adjuk hozzá az olívaolajat, a köménymagot, a babérlevelet és a pirospaprikapelyhet, és főzzük 1 percig.

3. Adjuk hozzá az őrölt koriandert, kurkumát, gyömbért, hagymát, fokhagymát és egy jó csipet sót és borsot. Pároljuk 5 percig.

4. Adjuk hozzá a sárgarépát, a lencsét, a zöldséglevet és a kókusztejet.

5. Állítsuk a módot Soup (Leves) értékre, az időt 45 percre, majd érintsük meg a Start gombot.

6. Turmixoljuk össze óvatosan a forró levest turmixgéppel, majd öntsük vissza az edénybe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link