ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
FŐZÉS
35
perc
HOZZÁVALÓK
- 1½ evőkanál szőlőmagolaj
- ½ hagyma, apró kockákra vágva
- 226 gramm gomba, szeletelve
- 2 teáskanál fokhagyma, apróra vágva
- 185 gramm vadrizs
- 473 milliliter zöldségalaplé
- 2 teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 2 szál kakukkfű
- 2 babérlevél
- Petrezselyem, apróra vágva, a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
1. VÁLASSZUK ki a COSORI gyorsfőzőn a Sauté funkciót, állítsa a hőmérsékletet magasra, az időt 15 percre és nyomjuk meg a Start gombot.
2. TEGYÜK az olajat és a hagymát a belső edénybe. Pároljuk a hagymát, amíg áttetszővé válik, körülbelül 5 percig.
3. ADJUK hozzá a gombát és főzzük addig, amíg a természetes vizet ki nem engedi, kb. 5 percig.
4. ADJUK hozzá a fokhagymát és a rizst. Keverjük jól össze. Ha az edényből kipárolgott a felesleges folyadék, adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a sót, a borsot, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Ha kész, nyomjuk meg a Cancel gombot és óvatosan keverjük át a fazék alját, hogy semmi ne ragadjon le.
5. HELYEZZÜK a fedelet a gyorsfőzőre.
6. VÁLASSZUK ki a Rice (Rizs) funkciót, kapcsoljuk ki a Keep Warm (Melegen tartás) funkciót, állítsuk a nyomást alacsonyra, az időt 20 percre, majd nyomjuk meg a Start gombot.
7. HAGYJUK a nyomást lecsökkenni természetes módon úgy, hogy a gyorsfőzőt magára hagyjuk, amíg az úszószelep a fedélllel egy szintbe nem kerül. A maradék nyomás megszüntetéséhez toljuk a gőzkioldó kapcsolót a Vent állásba.
8. NYISSUK ki óvatosan a fedelet és villával vagy rizslapáttal keverjük át a rizst.
9. TÁLALJUK petrezselyemmel díszítve.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!