ADAG
6
darab
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
SÜTÉS
12
perc
HOZZÁVALÓK
- 240 g finomliszt
- 50 g kristálycukor
- 8 g sütőpor
- 2 g só
- 85 g hideg vaj, szeletekre vágva
- 85 g friss áfonya
- 3 g friss, finoman reszelt gyömbér
- 113 ml tejszín
- 2 nagy tojás
- 4 ml vanília kivonat
- 5 ml víz
ELKÉSZÍTÉS
1. SZITÁLJUK egy nagy tálba a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
2. ADJUK a liszthez a darabokra vágott vajat, majd kézzel vagy egy keverő segítségével gyúrjuk morzsás állagúvá.
3. KEVERJÜK az áfonyát és a gyömbért a lisztkeverékhez. Majd tegyük félre.
4. KEVERJÜK össze a tejszínt,1 tojást és a vanília kivonatot egy külön tálban.
5. FORGASSUK bele a tejszínes keveréket a lisztes keverékbe, keverjük addig, amíg össze nem áll a tészta.
6. TERÍTSÜK ki kb 38 mm vastagságúra, majd szeleteljük fel egyenlő részekre.
7. KENJÜK be a sütemények tetejét tojás és víz keverékével. Pihentessük kicsit.
8. INDÍTSUK el az elősütési funkciót a Cosori forrólevegős fritőzön és állítsuk be 175 fokra.
9. TEGYÜNK sütőpapírt a kosárba és helyezzük a süteményeket a sütőpapírra.
10. SÜSSÜK őket 12 percig 175 fokon, amíg aranybarnára sülnek.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!