Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyömbéres áfonyás scones

ADAG
6
darab

ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc

SÜTÉS
12
perc

HOZZÁVALÓK

  • 240 g finomliszt
  • 50 g kristálycukor
  • 8 g sütőpor
  • 2 g só
  • 85 g hideg vaj, szeletekre vágva
  • 85 g friss áfonya
  • 3 g friss, finoman reszelt gyömbér
  • 113 ml tejszín
  • 2 nagy tojás
  • 4 ml vanília kivonat
  • 5 ml víz

ELKÉSZÍTÉS

1. SZITÁLJUK egy nagy tálba a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

2. ADJUK a liszthez a darabokra vágott vajat, majd kézzel vagy egy keverő segítségével gyúrjuk morzsás állagúvá.

3. KEVERJÜK az áfonyát és a gyömbért a lisztkeverékhez. Majd tegyük félre.

4. KEVERJÜK össze a tejszínt,1 tojást és a vanília kivonatot egy külön tálban.

5. FORGASSUK bele a tejszínes keveréket a lisztes keverékbe, keverjük addig, amíg össze nem áll a tészta.

6. TERÍTSÜK ki kb 38 mm vastagságúra, majd szeleteljük fel egyenlő részekre.

7. KENJÜK be a sütemények tetejét tojás és víz keverékével. Pihentessük kicsit.

8. INDÍTSUK el az elősütési funkciót a Cosori forrólevegős fritőzön és állítsuk be 175 fokra.

9. TEGYÜNK sütőpapírt a kosárba és helyezzük a süteményeket a sütőpapírra.

10. SÜSSÜK őket 12 percig 175 fokon, amíg aranybarnára sülnek.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link