Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hagymalabda

 

Töltött hagyma hozzávalói:

- 9 db nagyobb méretű vöröshagyma, de ez akár lehet fehér főzőhagyma

- 630 g sertés vagy vegyes darálthús

- 130 g 20 % tejfel

- 1 evőkanál zsír

- 1 kis csokor petrezselyem

- 70 g félkemény lereszelt sajt a töltelékbe (Cheddar)

- 60 g félkemény lereszelt sajt a hagymalabdák tetejére (Cheddar)

- 2 evőkanál étolaj

- 1 csapott evőkanál pirospaprika a kenéshez só

- 1 csapott mokkáskanál tört színes bors

- 1 csapott teáskanál darált koriander mag

- 1 mokkáskanál Cayenne bors (chili paprika pehely)

- 1 teáskanál édes nemes pirospaprika

A hagymalabda sütése 3 lépcsőben:155 C fokon 10 perc, 165 C fokon 12 perc, és az utolsó szakasz már a sajttal 170 C fokon 4 perc. A lesózott hagymalabdákat érdemes a hűtőben legalább 30 - 40 percig tartani felhasználás előtt! Fűszerezés tekintetében bármelyik kedvenc fűszert hozzá lehet tenni a töltelékhez. Hagyományos sütőben is elkészíthető az étel, ott elő melegített sütőbe téve légkeveréses sütési módozatban kell kezdeni a sütést 185 C fokon 35 percig, és ezt lehetőleg egy alufóliával letakarva tegyük meg a gőzök miatt. Ezek után már a fólia lekerülhet róla, és mehet rá a reszelt sajt! A következő lépésben már csak a készre sütést kell elvégezni, ami 200 C fokon történjen meg míg a sajt szép pirosra nem sül rajta. Lehet tejesen lágy sajttal is dolgozni ami szétfolyik az ételen és úgy sül rá.

Jó étvágyat kívánok ehhez a finomsághoz, és természetesen nem csak hagyma rajongóknak ajánlom az elkészítést, imádni fogjátok minden pillanatát!

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link