Töltött hagyma hozzávalói:
- 9 db nagyobb méretű vöröshagyma, de ez akár lehet fehér főzőhagyma
- 630 g sertés vagy vegyes darálthús
- 130 g 20 % tejfel
- 1 evőkanál zsír
- 1 kis csokor petrezselyem
- 70 g félkemény lereszelt sajt a töltelékbe (Cheddar)
- 60 g félkemény lereszelt sajt a hagymalabdák tetejére (Cheddar)
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csapott evőkanál pirospaprika a kenéshez só
- 1 csapott mokkáskanál tört színes bors
- 1 csapott teáskanál darált koriander mag
- 1 mokkáskanál Cayenne bors (chili paprika pehely)
- 1 teáskanál édes nemes pirospaprika
A hagymalabda sütése 3 lépcsőben:155 C fokon 10 perc, 165 C fokon 12 perc, és az utolsó szakasz már a sajttal 170 C fokon 4 perc. A lesózott hagymalabdákat érdemes a hűtőben legalább 30 - 40 percig tartani felhasználás előtt! Fűszerezés tekintetében bármelyik kedvenc fűszert hozzá lehet tenni a töltelékhez. Hagyományos sütőben is elkészíthető az étel, ott elő melegített sütőbe téve légkeveréses sütési módozatban kell kezdeni a sütést 185 C fokon 35 percig, és ezt lehetőleg egy alufóliával letakarva tegyük meg a gőzök miatt. Ezek után már a fólia lekerülhet róla, és mehet rá a reszelt sajt! A következő lépésben már csak a készre sütést kell elvégezni, ami 200 C fokon történjen meg míg a sajt szép pirosra nem sül rajta. Lehet tejesen lágy sajttal is dolgozni ami szétfolyik az ételen és úgy sül rá.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finomsághoz, és természetesen nem csak hagyma rajongóknak ajánlom az elkészítést, imádni fogjátok minden pillanatát!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!