Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Harissa rizs datolyával és naranccsal

ADAG
8
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
30
perc

FŐZÉS
50
perc

HOZZÁVALÓK

  • 45 ml olívaolaj
  • 1 hagyma felkockázva
  • 1/2 teáskanál só, ízlés függvényében több is lehet
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva 
  • 1 babérlevél
  • 2 evőkanál harissa szósz
  • 185 g főzés nélküli basmati rizs leöblítve
  • 6 Medjool datolya kimagozva és felkockázva
  • 1 narancs héjában és levében

ELKÉSZÍTÉS

1. Állítsuk a COSORI rizsfőzőn az üzemmódot Sautéra, az időt 10 percre, majd érintsük meg a Start gombot.

2. Adjuk hozzá az olívaolajat, a hagymát és egy csipet sót, és pirítsuk 8 percig.

3. Adjuk hozzá a darált fokhagymát és a babérlevelet, és pirítsuk még 2 percig.

4. Adjuk hozzá a harissa szószt, a basmati rizst, a datolyát, a narancshéjat és a ½ teáskanál sót, és keverjük össze.

5. Facsarjunk ki egy narancs levét egy mérőedénybe, majd adjon hozzá annyi vizet, hogy összesen 315 milliliter folyadékot kapjunk. Adjuk hozzá a folyadékot a rizshez.

6. Keverjük el a rizst a vízben, hogy segítsük az összetapadt rizs feloldását

7. Válasszuk ki a White Rice módot (Fehér rizs), állítsuk Long Grain (Hosszú szeműre), majd nyomjuk meg a Start gombot.

8. Keverjük át a rizst ha elkészült a rizslapát segítségével, hogy pergős maradjon a rizs, majd tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link