ADAG
8
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
30
perc
FŐZÉS
50
perc
HOZZÁVALÓK
- 45 ml olívaolaj
- 1 hagyma felkockázva
- 1/2 teáskanál só, ízlés függvényében több is lehet
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 babérlevél
- 2 evőkanál harissa szósz
- 185 g főzés nélküli basmati rizs leöblítve
- 6 Medjool datolya kimagozva és felkockázva
- 1 narancs héjában és levében
ELKÉSZÍTÉS
1. Állítsuk a COSORI rizsfőzőn az üzemmódot Sautéra, az időt 10 percre, majd érintsük meg a Start gombot.
2. Adjuk hozzá az olívaolajat, a hagymát és egy csipet sót, és pirítsuk 8 percig.
3. Adjuk hozzá a darált fokhagymát és a babérlevelet, és pirítsuk még 2 percig.
4. Adjuk hozzá a harissa szószt, a basmati rizst, a datolyát, a narancshéjat és a ½ teáskanál sót, és keverjük össze.
5. Facsarjunk ki egy narancs levét egy mérőedénybe, majd adjon hozzá annyi vizet, hogy összesen 315 milliliter folyadékot kapjunk. Adjuk hozzá a folyadékot a rizshez.
6. Keverjük el a rizst a vízben, hogy segítsük az összetapadt rizs feloldását
7. Válasszuk ki a White Rice módot (Fehér rizs), állítsuk Long Grain (Hosszú szeműre), majd nyomjuk meg a Start gombot.
8. Keverjük át a rizst ha elkészült a rizslapát segítségével, hogy pergős maradjon a rizs, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!