ADAG
6
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
FŐZÉS
25
perc
HOZZÁVALÓK
- 2 babérlevél
- 2 szál kakukkfű
- 6 szál petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fekete bors, összezúzva
- 1,3 kg csontos csirkehús (lábak, szárnyak, nyak, gerinc)
- 2 zeller, durvára vágva
- 2 közepes sárgarépa, durvára vágva
- 2 közepes hagyma, durván felaprítva
- 1,4 liter hideg víz
Szükséges eszközök:
- Sajtvászon (10 centiméteres négyzet alakú)
- Zsineg
- Hálós szita
ELKÉSZÍTÉS
1. TEGYÜK a babérleveleket, a kakukkfüvet, a petrezselymet, a fokhagymát és a borsszemeket a vászon közepébe. Csomagoljuk össze a fűszernövényeket, csomózzuk össze a tetejét egy zsineggel.
2. TEGYÜK az összes hozzávalót, beleértve a fűszernövényes zsákocskát is, a COSORI gyorsfőző belső edényébe.
3. HELYEZZÜK a fedelet a gyorsfőző tetejére.
4. VÁLASSZUK ki a Pressure Cook (Gyorsfőző) funkciót, kapcsoljuk ki a Keep Warm (Melegen tartás) funkciót, állítsuk a nyomást magasra, az időt pedig 25 percre, majd nyomjuk meg a Start gombot.
5. HAGYJUK a nyomást lecsökkenni természetes módon úgy, hogy a gyorsfőzőt magára hagyjuk, amíg az úszószelep a fedélllel egy szintbe nem kerül. A maradék nyomás megszüntetéséhez tolja a gőzkioldó kapcsolót a Vent állásba.
6. NYISSUK ki óvatosan a fedelet és vegyük ki a csirkét. Tegyük félre, amíg lehűl, majd távolítsuk el a húst a csontokról, hogy felhasználhassuk egy másik recepthez, a csontokat dobjuk ki.
7. SZŰRJÜK át a levest egy szitán, vegyük ki az összes zöldséget és a fűszernövényes zsákocskát.
8. LEFÖLÖZZÜK a felszínéről a zsírt és tálaljuk. A hűtőszekrényben 8 napig tárolhatjuk vagy a fagyasztóban 2 hónapig.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!