Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Házi csirkehúsleves

ADAG
6
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc

FŐZÉS
25
perc

HOZZÁVALÓK

  • 2 babérlevél
  • 2 szál kakukkfű
  • 6 szál petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fekete bors, összezúzva
  • 1,3 kg csontos csirkehús (lábak, szárnyak, nyak, gerinc)
  • 2 zeller, durvára vágva
  • 2 közepes sárgarépa, durvára vágva
  • 2 közepes hagyma, durván felaprítva
  • 1,4 liter hideg víz

Szükséges eszközök:

  • Sajtvászon (10 centiméteres négyzet alakú)
  • Zsineg
  • Hálós szita

ELKÉSZÍTÉS

1. TEGYÜK a babérleveleket, a kakukkfüvet, a petrezselymet, a fokhagymát és a borsszemeket a vászon közepébe. Csomagoljuk össze a fűszernövényeket, csomózzuk össze a tetejét egy zsineggel.

2. TEGYÜK az összes hozzávalót, beleértve a fűszernövényes zsákocskát is, a COSORI gyorsfőző belső edényébe.

3. HELYEZZÜK a fedelet a gyorsfőző tetejére.

4. VÁLASSZUK ki a Pressure Cook (Gyorsfőző) funkciót, kapcsoljuk ki a Keep Warm (Melegen tartás) funkciót, állítsuk a nyomást magasra, az időt pedig 25 percre, majd nyomjuk meg a Start gombot.

5. HAGYJUK a nyomást lecsökkenni természetes módon úgy, hogy a gyorsfőzőt magára hagyjuk, amíg az úszószelep a fedélllel egy szintbe nem kerül. A maradék nyomás megszüntetéséhez tolja a gőzkioldó kapcsolót a Vent állásba.

6. NYISSUK ki óvatosan a fedelet és vegyük ki a csirkét. Tegyük félre, amíg lehűl, majd távolítsuk el a húst a csontokról, hogy felhasználhassuk egy másik recepthez, a csontokat dobjuk ki.

7. SZŰRJÜK át a levest egy szitán, vegyük ki az összes zöldséget és a fűszernövényes zsákocskát.

8. LEFÖLÖZZÜK a felszínéről a zsírt és tálaljuk. A hűtőszekrényben 8 napig tárolhatjuk vagy a fagyasztóban 2 hónapig.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link