
ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
20
perc

SÜTÉS
10
perc
HOZZÁVALÓK
- 473 ml zsíros tej, felforralva
- 1 tasak vajjal és zöldfűszerekkel ízesített instant burgonyapüré (113 g)
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 2 tojássárgája
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- Olajspray
SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK
- Sütőpapír
- Habzsák
- Nagy csillag alakú díszítővég
ELKÉSZÍTÉS
1. ÖNTSÜK a forró tejet egy közepes tálba az instant burgonyapürével, és hagyjuk állni 5 percig, hogy hidratálódjon.
2. KEVERJÜK össze a burgonyapürét és a tejet, hogy homogén állagot kapjunk.
3. FORGASSUK bele a reszelt parmezánt, tojássárgáját és fokhagymát, amíg jól el nem keverednek.
4. VÁGJUNK 12, egyenként 5 × 5 centiméteres négyzetet a sütőpapírból.
5. ILLESSZÜK a habzsákra a csillag alakú csővéget, majd töltsük meg a burgonyás keverékkel.
6. NYOMJUK ki a kupacokat úgy, hogy először a habzsák csúcsát a sütőpapírhoz illesztjük, és lassan emeljük felfelé, hogy hullámos halmokat kapjunk. Ha 6,3–7,6 centiméter magas kupacokat kapunk, megállunk.
7. HELYEZZÜK a halmokat egy tepsire, majd 15 percre a fagyasztóba.
8. HELYEZZÜK a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.
9. VÁLASSZUK ki a Grill (Grillezés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 205 °C-ra, az időt pedig 10 percre, majd koppintsunk a Start/Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre az előmelegítéshez.
10. PERMETEZZÜK le az előmelegített sütőtálcát olajspray-vel.
11. HELYEZZÜK a sütőpapírnégyzeteket a burgonyahalmokkal az előmelegített sütőtálcára, és permetezzük le őket olajsprayvel.
12. VEGYÜK ki, ha elkészült, és tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!