Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Húsos-sajtos empanadák

ADAG
12
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
90
perc

SÜTÉS
8
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 14 gramm sárgahagyma, lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1/2 serrano paprika, kimagozva és felaprítva (opcionális)
  • 226 gramm darált marhahús
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 teáskanál kóser só
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál koriander, apróra vágva, plusz a tálaláshoz
  • 120 gramm Monterey Jack sajt, frissen reszelve
  • 120 gramm Oaxaca vagy friss mozzarella sajt, frissen reszelve
  • Crema Mexicana vagy tejföl, a tálaláshoz

Empanada tészta

  • 384 gramm univerzális liszt, plusz még a szóráshoz
  • ½ teáskanál kóser só
  • 142 gramm sótlan vaj, szobahőmérsékleten
  • 2 tojás, elosztva
  • víz, ha szükséges

Szükséges eszközök

  • Konyhai robotgép
  • Sodrófa
  • Műanyag csomagolás
  • Cukrász ecset

ELKÉSZÍTÉS

1. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük 2-3 percig, gyakran kevergetve, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a fokhagymát és a serrano chilit, majd keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a darált húst, és egy kanál vagy spatula segítségével törd szét, amíg barnára és teljesen átsültre nem fő.

2. Keverjük bele a paradicsompürét, a fűszereket és a koriandert a húshoz, amíg teljesen be nem vonja, majd pároljuk 5 percig, vagy amíg a nedvesség nagy része elpárolog. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni.

3. Tegyük a lisztet és a sót egy konyhai robotgép táljába, és keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat, és többször pulzálva keverjük össze. Adjuk hozzá az egyik tojást és szükség szerint vizet, apránként, amíg a tészta összeáll és szaggatott állagú lesz.

4. Borítsuk ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, és kézzel gyúrjuk össze a tésztát, szükség szerint egy kevés vizet hozzáadva. Gyúrjuk simára és nem ragacsosra, de se nem morzsalékos, se nem szárazra. Csomagoljuk be fóliába, és tedd hűtőbe 1 órára.

5. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és osszuk 12 részre, ügyelve arra, hogy a használatig fedve legyenek.

6. Verjük fel a másik tojást és az 1 evőkanál vizet egy kis tálban, hogy tojásmázat készítsünk.

7. Keverjük össze a kétféle sajtot egy tálban.

8. Nyújtsuk ki a tésztadarabokat 3-6 milliméter vastagságú körökre egy lisztezett felületen.

9. Töltsünk meg minden tésztadarabot 2 evőkanál húsos töltelékkel és 2 evőkanál sajttal, majd hajtsuk félbe a tésztát a töltelék felett. Hajtsuk át a tészta széleit egymás fölé, az egyik végétől kezdve a másikig, hogy lezárjuk. Alternatív megoldásként a tészta széleit egy villa fogai segítségével nyomkodjuk össze.

10. Kenjük meg az empanadák tetejét a tojásmázzal.

11. Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.

12. Válasszuk ki a Bake (Sütés) funkciót, állítsuk be a hőmérsékletet 195°C-ra és az időt 8 percre, majd koppintsunk a Start/Pause (Indítás/Szünet) lehetőségre az előmelegítéshez.

13. Helyezzük az empanadákat az előmelegített sütőlapra.

14. Vegyük ki, amikor az empanadák megsültek, és még forrón ismét kenjük meg őket vékonyan tojásmázzal a fényes hatás érdekében. Tálaljuk crema Mexicana vagy tejföl kíséretében.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link