Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ízletes, fűszeres pulykamell

ADAG
5
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
30
perc

SÜTÉS
50
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1 teáskanál pirított édeskömény mag, őrölve
  • 1½ teáskanál kóser só
  • ½ teáskanál bors
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • ½ teáskanál hagymapor
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1,4 kg pulykamell
  • 1 evőkanál olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

1. KEVERD össze az őrölt édesköménymagot, sót, borsot, oregánót, hagymaport, fokhagymaport és füstölt paprikát egy tálban.

2. NYOMKODD ÁT a pulykamellet papírtörlővel. Kend be olívaolajjal a pulykamell teljes felületét.

3. FŰSZEREZD MEG a fűszerkeverékkel a pulykamell minden oldalát. Hagyd szobahőmérsékleten állni 20 percig.

4. VÁLASZD KI a Cosori forrólevegős sütő Előmelegítés (Preheat) funkcióját, állítsd a hőmérsékletet 175°C-ra (350°F), majd nyomd meg a Start/Pause gombot.

5. HELYEZD a pulykamellet bőrrel lefelé az előmelegített kosarakba.

6. ÁLLÍTSD a hőmérsékletet 175°C-ra (350°F) és az időt 20 percre, majd nyomd meg a Start/Pause gombot.

7. FORDÍTSD MEG a pulykamellet, hogy a bőrös oldala felfelé legyen. Süsd további 30 percig 175°C-on, vagy amíg a belső hőmérséklete eléri a 71°C-ot.

8. HAGYD pihenni 10 percig szeletelés előtt, majd tálald.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link