Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Joghurt parfé bogyós gyümölcsökkel

ADAG
12-15
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
6
óra

FŐZÉS
615
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1,8 liter teljes tej
  • 46 gramm natúr joghurt, "élő, aktív kultúrákat tartalmazó" felirattal ellátva
  • 1 teáskanál vaníliakivonat (nem kötelező)
  • 76 gramm cukrozott sűrített tej (nem kötelező)
  • 330 gramm friss bogyós gyümölcsök, plusz szükség szerint még több
  • 218 gramm müzli, plusz szükség szerint több

Szükséges eszközök

  • Maghőmérő
  • Üvegtálak

ELKÉSZÍTÉS

1. Öntsük a tejet a COSORI gyorsfőző belső edényébe

2. Válasszuk ki a Yoghurt (Joghurt) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 82°C-ra, nyomjuk meg a Start gombot. A fedelet levéve időnként keverjük át a keveréket, és hagyjuk, hogy a tej hőmérséklete elérje a 82°C-ot.

3. Hagyjuk lehűlni a keveréket 43°C-ra, miután elérte a kívánt 82°C-ot. Ez akár egy órát is igénybe vehet. A gyorsabb lehűlés érdekében a keveréket jégfürdő fölé is állíthatjuk.

4. Öntsünk 118 ml tejet egy tálba, és keverjük hozzá a natúr joghurtot, a vanília-kivonatot és az édesített sűrített tejet, ha szükséges. A keveréket visszaöntjük a belső edénybe, és jól elkeverjük.

5. Helyezzük a fedelet a gyorsfőzőre, és csúsztassuk a gőzkioldó kapcsolót a Vent állásba.

6. Válasszuk ki a Yoghurt (Joghurt) funkciót, állítsuk be az időt 10 órára, a hőmérsékletet 43°C-ra, majd nyomjuk meg a Start gombot.

7. Nyissuk ki óvatosan a fedelet, és ellenőrizzük, hogy a joghurt megdermedt-e, és ízlésünk szerint fanyar-e. A joghurtot akár 24 órán keresztül is erjeszthetjük, ilyenkor sűrűbb és zamatosabb joghurtot kapunk.

8. Hűtsük le a joghurtot szobahőmérsékletűre, majd fedjük le az edényt fóliával, és hagyjuk legalább 6 órán át hűlni a hűtőszekrényben.

9. Állítsuk össze a parfét úgy, hogy egy pohárba joghurtot, friss bogyós gyümölcsöket és müzlit rakunk. Az utolsó réteg legyen sima joghurt. A tetejét díszítsük további bogyós gyümölcsökkel és granolával.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link