Hozzávalók:
- 2 db egész tojás
- 1 db citromnak a reszelt héja
- 350 g tehéntúró
- 70 g kukoricakeményítő
- 50 g búzadara
- 150 g porcukor
- 1 kis csomag vaníliás cukor
- 200 g felezett őszibarack
- 200 g 20% tejfel
- 110 g natúr, vagy akár édes keksz
- 100 g sárgabaracklekvár
- 1 mogyorónyi vaj a forma kikenéséhez + 1 kis csésze zsemlemorzsa
A sütőforma mérete: 190 mm széles 80 mm magas
A sütemény sütése az első szakaszban 165 C fokon 60 perc alufólia alatt. A második szakaszban úgyszintén 165 C fokon, de már fólia nélkül 15 perc. Kedvetek és ízlés szerint akár az alsó keksz réteg, és a felső lekvár réteg is kihagyható. A sütemény akár még melegen is elfogyasztható, de kihűlt állapotban is tökéletes.
Elkészítés és praktikák a videóban! Jó étvágyat kívánunk!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!