ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
SÜTÉS
12
perc
HOZZÁVALÓK
Házi pizzatészta:
- 1¾ csésze kenyérliszt, plusz valamennyi a dagasztáshoz.
- ½ teáskanál kristálycukor
- 1⅛ teáskanál instant száraz élesztő
- 1 teáskanál só
- ¾ csésze meleg víz (kb 50 fokos)
- 1 evőkanálnyi és 1 teáskanálnyi olívaolaj
Paradicsomszósz:
- 1 doboz hámozott, egész San Marzano paradicsom (8 dl)
- 1½ evőkanál extra szűz olívaolaj
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál szárított oregano
Pizza:
- pizzatészta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6 evőkanál paradicsomszósz
- egy kis friss mozzarella sajt
- 8-10 frissen tépett bazsalikomlevél
ELKÉSZÍTÉS - HÁZI PIZZA
1. KEVERJÜK össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót keverőgéppel, alacsony fokozaton, hogy jól összeálljon.
2. ADJUK hozzá a meleg vizet és 1 evőkanál olívaolajat, és addig gyúrjuk, amíg a tészta golyóvá nem áll össze, kb. 5 percig.
3. TEGYÜK a tésztát enyhén lisztezett felületre, és óvatosan gyúrjuk teljesen sima felületű, kemény golyóvá.
4. KENJÜNK ki egy nagy tálat a maradék 1 teáskanál olívaolajjal.
5. TEGYÜK bele a tésztát, fedjük le a tálat, és hagyjuk amíg a duplájára kel. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe, a konyha hőmérsékletétől függően.
6. TEGYÜK ki a tésztát enyhén lisztezett felületre, és felezzük el.
7. FEDJÜK le a tésztagolyókat tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni 10 percig, mielőtt elkészítjük a pizzát.
ELKÉSZÍTÉS - MARGHERITA PIZZA
1. CSEPEGTESSÜK le a paradicsomot és tegyük félre a levét.
2. TEGYÜK a paradicsomot, az olívaolajat, a sót és az oregánot egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Ízlés szerint fűszerezzük.
3. VÁLASSZUK ki a Cosori Air Fryer PREHEAT/Előmelegítés funkcióját, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
4. NYÚJTSUK ki a pizzatésztát lisztezett felületen kb 18 cm átmérőjű körré.
5. HELYEZZÜK a pizzatésztát az előmelegített forrólevegős sütőbe és kenjük meg a tetejét 1 evőkanál olívaolajjal.
6. ÁLLÍTSUK a hőmérsékletet 200 fokra és az időt 5 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
7. FORDÍTSUK meg a pizzatésztát, amikor lejár az 5 perc, és süssük 200 fokon további 2 percig a másik oldalát.
8. FORDÍTSUK vissza a pizzatésztát, amikor lejár a 2 perc és öntsünk rá 2-3 evőkanál paradicsomszószt. Egy kanállal egyenletesen oszlassuk el úgy, hogy a tészta szélén hagyunk egy kis helyet.
9. TÉPJÜK a mozzarella felét nagyobb darabokra, és óvatosan helyezzük a pizza tetejére.
10. SÜSSÜK még további 5 percig 200 fokon.
11. VEGYÜK ki a pizzát, amikor már aranybarna a tészta és a sajt megolvadt.
12. SZÓRJUK meg friss bazsalikommal és tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!