Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klasszikus margherita pizza

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc

SÜTÉS
12
perc

HOZZÁVALÓK

Házi pizzatészta:

  • 1¾ csésze kenyérliszt, plusz valamennyi a dagasztáshoz.
  • ½ teáskanál kristálycukor
  • 1⅛ teáskanál instant száraz élesztő
  • 1 teáskanál só
  • ¾ csésze meleg víz (kb 50 fokos)
  • 1 evőkanálnyi és 1 teáskanálnyi olívaolaj

Paradicsomszósz:

  • 1 doboz hámozott, egész San Marzano paradicsom (8 dl)
  • 1½ evőkanál extra szűz olívaolaj
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál szárított oregano

Pizza:

  • pizzatészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 evőkanál paradicsomszósz
  • egy kis friss mozzarella sajt
  • 8-10 frissen tépett bazsalikomlevél

ELKÉSZÍTÉS - HÁZI PIZZA

1. KEVERJÜK össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót keverőgéppel, alacsony fokozaton, hogy jól összeálljon.

2. ADJUK hozzá a meleg vizet és 1 evőkanál olívaolajat, és addig gyúrjuk, amíg a tészta golyóvá nem áll össze, kb. 5 percig.

3. TEGYÜK a tésztát enyhén lisztezett felületre, és óvatosan gyúrjuk teljesen sima felületű, kemény golyóvá.

4. KENJÜNK ki egy nagy tálat a maradék 1 teáskanál olívaolajjal.

5. TEGYÜK bele a tésztát, fedjük le a tálat, és hagyjuk amíg a duplájára kel. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe, a konyha hőmérsékletétől függően.

6. TEGYÜK ki a tésztát enyhén lisztezett felületre, és felezzük el.

7. FEDJÜK le a tésztagolyókat tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni 10 percig, mielőtt elkészítjük a pizzát.

ELKÉSZÍTÉS - MARGHERITA PIZZA

1. CSEPEGTESSÜK le a paradicsomot és tegyük félre a levét.

2. TEGYÜK a paradicsomot, az olívaolajat, a sót és az oregánot egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Ízlés szerint fűszerezzük.

3. VÁLASSZUK ki a Cosori Air Fryer PREHEAT/Előmelegítés funkcióját, és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

4. NYÚJTSUK ki a pizzatésztát lisztezett felületen kb 18 cm átmérőjű körré.

5. HELYEZZÜK a pizzatésztát az előmelegített forrólevegős sütőbe és kenjük meg a tetejét 1 evőkanál olívaolajjal.

6. ÁLLÍTSUK a hőmérsékletet 200 fokra és az időt 5 percre, majd nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

7. FORDÍTSUK meg a pizzatésztát, amikor lejár az 5 perc, és süssük 200 fokon további 2 percig a másik oldalát.

8. FORDÍTSUK vissza a pizzatésztát, amikor lejár a 2 perc és öntsünk rá 2-3 evőkanál paradicsomszószt. Egy kanállal egyenletesen oszlassuk el úgy, hogy a tészta szélén hagyunk egy kis helyet.

9. TÉPJÜK a mozzarella felét nagyobb darabokra, és óvatosan helyezzük a pizza tetejére.

10. SÜSSÜK még további 5 percig 200 fokon.

11. VEGYÜK ki a pizzát, amikor már aranybarna a tészta és a sajt megolvadt.

12. SZÓRJUK meg friss bazsalikommal és tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link