Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kókuszos currys csicseriborsó

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

FŐZÉS
52
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • Só ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 2 teáskanál curry por
  • 3 evőkanál thai vörös curry paszta
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 doboz cukormentes kókusztej (382g)
  • 1/2 evőkanál halszósz
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 2 konzerv csicseriborsó (egyenként 454 g), lecsepegtetve és leöblítve 
  • 30 g friss koriander durvára vágva 
  • Basmati rizs, párolva, tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS

1. Állítsuk a COSORI rizsfőzőn a módot Sauté értékre, az időt 12 percre, majd érintsük meg a Start gombot.

2. Öntsünk olajat a belső edénybe, majd adjunk hozzá a hagymát és egy csipet sót. Pároljuk 10 percig.

3. Adjuk hozzá a kurkumát, a curryport, a thai vörös curry pasztát és a paradicsompürét, főzzük további 2 percig.

4. Adjuk hozzá a kókusztejet, a halszószt, a barna cukrot és a csicseriborsót, és keverjük össze.

5. Állítsuk a módot Slow Cook (Lassú főzésre), az időt 40 percre, majd érintsük meg a Start gombot.

6. Nyissuk ki a fedőt, és ha kész, keverjük hozzá a friss koriandert. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

7. Tálaljuk a csicseriborsót párolt basmati rizzsel

 

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link