
ADAG
3
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
5
perc

SÜTÉS
23
perc
HOZZÁVALÓK
- 6 extra nagy krimini gomba
- 45 ml olívaolaj, elosztva
- ¼ nagy hagyma, kockára vágva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 113 g édes olasz kolbász, a külső része eltávolítva
- 14 g olasz stílusú zsemlemorzsa
- 58 g mozzarella sajt reszelve, plusz még a feltéthez
- 20 g parmezán sajt, reszelve
- 4 g petrezselyem frissen aprítva
- Só és bors, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
1. TÁVOLÍTSUK el a gomba szárát a kalapokról. Aprítsuk fel a szárát és tegyük félre.
2. SZEDJÜK ki kanállal a gomba kalapok belsejét, hogy még több legyen a hely a töltelék számára. Tegyük félre.
3. MELEGÍTSÜNK fel egy serpenyőt közepesen magas lángon, és hagyjuk felmelegedni.
4. ADJUK hozzá a 20 ml olivaolajat, a felszeletelt gombát és a felkockázott hagymát. Főzzük 5 percet.
5. ADJUK hozzá a fokhagymát és főzzük 1 percet.
6. ADJUK hozzá a kolbászt és főzzük addig, amíg meg nem barnul, kb. 5 percig, majd tegyük félre.
7. KEVERJÜK össze a kolbászt a zsemlemorzsával, mozzarellával, parmezánnal és petrezselyemmel.
8. FŰSZEREZZÜK ízlés szerint sóval és borssal.
9. TÖLTSÜK meg teljesen a gombákat és a tetejére tegyünk mozzarella sajtot.
10. ÖNTSÜK a maradék olivaolajat a gombákra.
11. VÁLASSZUK az elősütési menüpontot a Cosori Air Fryer fritőzön, állítsuk be a 160 fokot és hagyjuk felmelegedni.
12. HELYEZZÜK a töltött gombákat az előmelegített fritőzbe.
13. SÜSSÜK a gombákat 160 fokon 12 percig, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!