Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kolbászos gomba

ADAG
3
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
5
perc

SÜTÉS
23
perc

HOZZÁVALÓK

  • 6 extra nagy krimini gomba
  • 45 ml olívaolaj, elosztva
  • ¼ nagy hagyma, kockára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 113 g édes olasz kolbász, a külső része eltávolítva
  • 14 g olasz stílusú zsemlemorzsa
  • 58 g mozzarella sajt reszelve, plusz még a feltéthez
  • 20 g parmezán sajt, reszelve
  • 4 g petrezselyem frissen aprítva
  • Só és bors, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

1. TÁVOLÍTSUK el a gomba szárát a kalapokról. Aprítsuk fel a szárát és tegyük félre.

2. SZEDJÜK ki kanállal a gomba kalapok belsejét, hogy még több legyen a hely a töltelék számára. Tegyük félre.

3. MELEGÍTSÜNK fel egy serpenyőt közepesen magas lángon, és hagyjuk felmelegedni.

4. ADJUK hozzá a 20 ml olivaolajat, a felszeletelt gombát és a felkockázott hagymát. Főzzük 5 percet.

5. ADJUK hozzá a fokhagymát és főzzük 1 percet.

6. ADJUK hozzá a kolbászt és főzzük addig, amíg meg nem barnul, kb. 5 percig, majd tegyük félre.

7. KEVERJÜK össze a kolbászt a zsemlemorzsával, mozzarellával, parmezánnal és petrezselyemmel.

8. FŰSZEREZZÜK ízlés szerint sóval és borssal.

9. TÖLTSÜK meg teljesen a gombákat és a tetejére tegyünk mozzarella sajtot.

10. ÖNTSÜK a maradék olivaolajat a gombákra.

11. VÁLASSZUK az elősütési menüpontot a Cosori Air Fryer fritőzön, állítsuk be a 160 fokot és hagyjuk felmelegedni.

12. HELYEZZÜK a töltött gombákat az előmelegített fritőzbe.

13. SÜSSÜK a gombákat 160 fokon 12 percig, amíg a sajt aranybarna nem lesz.

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link