Körömpörkölt hozzávalói:
- 2300 g köröm
- 980 g csontozott csülök
- 350 g sertés farok
- 420 g friss paradicsom
- 320 g csemege paprika
- 80 g paradicsompüré
- 80 g darált paprikakrém
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 8 - 9 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 2 teáskanál erdélyi só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 3 púpos teáskanál édes nemes pirospaprika
- 1 félpúpos teáskanál őrölt kömény
- 1 csapott teáskanál szárított morzsolt Chili paprika
- 500 ml víz
A pörkölt alap elkészítése után ami 10 percet vett igénybe, pressure cook üzemódban készült az étel 90 percig. Ha gondoljátok készítsétek el, és legyetek részese ti is ennek a végtelenül finom körömpörköltnek. Igény és ízlés érint még az ételbe belefőzhető 1 - 2 darab babérlevél is, én nem szoktam hozzáadni ennél az ételnél. Az étel több napra is megfőzhető, de szigorúan ez alatt hűtőben tárolandó! ( 3 - 5 C fok ) Abban az esetben ha a krumplit is hozzá szeretnéd adni, az idő lejárta után ugyanezen a programon újra indítva, még 10 percet hozzá lehet adni!
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!