ADAG
5
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc
FŐZÉS
70
perc
HOZZÁVALÓK
- Só, ízlés szerint
- 454 gramm szélesmetélt
- 4 evőkanál sótlan vaj, több részletben
- 600 gramm szűzpecsenye, 5 mm-es csíkokra vágva
- Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
- 3 hagyma, vékonyra szeletelve
- 454 gramm csiperke, vékonyra szeletelve
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 3 evőkanál sima liszt
- 354 ml csirke- vagy marhahúsleves
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 3 szál friss kakukkfű
- 120 gramm tejföl
- 1 evőkanál dijoni mustár
- Petrezselyem, frissen aprítva a tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS
1. TÖLTSÜK meg a COSORI Slow Cooker belső edényét 2/3-ig vízzel, egy csipet sóval és zárjuk le a fedelet.
2. ÁLLÍTSUK be a SAUTÉ módot, az időt 40 percre, érintsük meg a START gombot. Zárjuk le a fedelet, hogy felgyorsítsuk a forrást, de néhány percenként ellenőrizzük, hogy a víz forr-e.
3. TEGYÜK a tésztát a vízbe, amikor forrni kezd és főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint.
4. CSEPEGTESSÜK le a tésztát, ha kész, adjunk hozzá egy evőkanál vajat, és forgassuk bele. A vajas tésztát tegyük félre és töröljük tisztára a belső edényt.
5. ÁLLÍTSUK be az üzemmódot SAUTÉ funkcióra, az időt 30 percre, majd nyomjuk meg a START gombot.
6. FŰSZEREZZÜK a steak csíkokat sóval és borssal.
7. ADJUNK hozzá fél evőkanál vajat a belső edénybe, majd a steak csíkok felét. Hagyjuk érintetlenül 2 percig, majd fordítsuk meg és süssük megint 2 percig. Tegyük egy tányérra, majd adjunk hozzá még fél evőkanál vajat, és ismételjük meg a maradék steak-kel.
8. ADJUNK hozzá egy evőkanál vajat a belső edénybe, majd a hagymát és egy csipet sót és főzzük 5 percig.
9. ADJUK hozzá a maradék vajat, a fokhagymát, a gombát, egy csipet sót, borsot és főzzük 5 percig.
10. TEGYÜK hozzá a lisztet és kevergetve egy percig főzzük.
11. ÖNTSÜK hozzá a húsleves felét keverés közben. Eldolgozás után adjuk hozzá a maradék húslevest, a Worcestershire szószt és a kakukkfüvet.
12. HOZZÁKEVERJÜK a tejfölt és a dijoni mustárt, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
13. PÁROLJUK a szószt 5 percig, időnként megkeverve, amíg kissé besűrűsödik. Kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
14. ADJUK hozzá a marhahúst és a levét a belső edénybe. Pároljuk egy percig.
15. TÁLALJUK a marhahúst a vajas tésztán és díszítsük petrezselyemmel.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!