Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Marha stroganoff

ADAG
5
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

FŐZÉS
70
perc

HOZZÁVALÓK

  • Só, ízlés szerint
  • 454 gramm szélesmetélt
  • 4 evőkanál sótlan vaj, több részletben
  • 600 gramm szűzpecsenye, 5 mm-es csíkokra vágva
  • Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 3 hagyma, vékonyra szeletelve
  • 454 gramm csiperke, vékonyra szeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 3 evőkanál sima liszt
  • 354 ml csirke- vagy marhahúsleves
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 120 gramm tejföl
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • Petrezselyem, frissen aprítva a tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS

1. TÖLTSÜK meg a COSORI Slow Cooker belső edényét 2/3-ig vízzel, egy csipet sóval és zárjuk le a fedelet.

2. ÁLLÍTSUK be a SAUTÉ módot, az időt 40 percre, érintsük meg a START gombot. Zárjuk le a fedelet, hogy felgyorsítsuk a forrást, de néhány percenként ellenőrizzük, hogy a víz forr-e.

3. TEGYÜK a tésztát a vízbe, amikor forrni kezd és főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint.

4. CSEPEGTESSÜK le a tésztát, ha kész, adjunk hozzá egy evőkanál vajat, és forgassuk bele. A vajas tésztát tegyük félre és töröljük tisztára a belső edényt.

5. ÁLLÍTSUK be az üzemmódot SAUTÉ funkcióra, az időt 30 percre, majd nyomjuk meg a START gombot.

6. FŰSZEREZZÜK a steak csíkokat sóval és borssal.

7. ADJUNK hozzá fél evőkanál vajat a belső edénybe, majd a steak csíkok felét. Hagyjuk érintetlenül 2 percig, majd fordítsuk meg és süssük megint 2 percig. Tegyük egy tányérra, majd adjunk hozzá még fél evőkanál vajat, és ismételjük meg a maradék steak-kel.

8. ADJUNK hozzá egy evőkanál vajat a belső edénybe, majd a hagymát és egy csipet sót és főzzük 5 percig.

9. ADJUK hozzá a maradék vajat, a fokhagymát, a gombát, egy csipet sót, borsot és főzzük 5 percig.

10. TEGYÜK hozzá a lisztet és kevergetve egy percig főzzük.

11. ÖNTSÜK hozzá a húsleves felét keverés közben. Eldolgozás után adjuk hozzá a maradék húslevest, a Worcestershire szószt és a kakukkfüvet.

12. HOZZÁKEVERJÜK a tejfölt és a dijoni mustárt, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.

13. PÁROLJUK a szószt 5 percig, időnként megkeverve, amíg kissé besűrűsödik. Kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

14. ADJUK hozzá a marhahúst és a levét a belső edénybe. Pároljuk egy percig.

15. TÁLALJUK a marhahúst a vajas tésztán és díszítsük petrezselyemmel.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link