Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Marhapörkölt

ADAG
4
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc

FŐZÉS
168
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1⁄4 teáskanál szőlőmagolaj
  • 170 gramm vastag, húsos szalonna vagy zsírszalonna szeletekre vágva
  • 907 gramm kicsontozott marhahús, 5 centiméteres kockákra vágva
  • 1 nagy sárgarépa, meghámozva és nagy szeletekre vágva
  • 1 hagyma, felszeletelve
  • 226 gramm gombát, felnegyedelve
  • 1 teáskanál só, plusz több ízlés szerint
  • 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors, plusz több ízlés szerint
  • 31 gramm sima liszt
  • 236 milliliter testes vörösbor (Chianti)
  • 473 milliliter marhahúsleves
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1⁄2 teáskanál kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 236 gramm friss vagy fagyasztott gyöngyhagyma, végeit eltávolítva és meghámozva
  • Petrezselyem apróra vágva a díszítéshez

Szükséges eszközök:

  • Tálalókanál

ELKÉSZÍTÉS

1. VÁLASSZUK ki a COSORI gyorsfőző Sauté funkciót, állítsuk a hőmérsékletet magasra, az időt 18 percre, és nyomjuk meg a Start gombot.

2. ÖNTSÜNK olajat a belső edénybe, majd adjuk hozzá a szalonnát. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, kb. 5 percig. Szedjük ki a szalonnát egy merőkanállal, és tegyük félre egy papírtörlővel bélelt tányérra.

3. TÖRÖLJÜK szárazra papírtörlővel a karajszeleteket, majd egyenként tegyük a belső edénybe. A marhahúst minden oldalról süssük meg fogó segítségével. Vegyük ki a fazékból, és tegyük félre a szalonnával együtt.

4. TEGYÜK a sárgarépát, a hagymát és a gombát a belső edénybe, és pároljuk, amíg a hagymaszeletek áttetszővé válnak.

5. TEGYÜK vissza a marhahúst és a szalonnát a fazékba, adjunk hozzá sót, borsot és lisztet. Keverjük össze, majd főzzük körülbelül 3 percig.

6.  ADJUK hozzá a petrezselyem kivételével a többi hozzávalót, ha kész nyomjuk meg a Cancel gombot.

7. HELYEZZÜK a fedelet a gyorsfőzőre, és állítsuk a gőzkioldó kapcsolót a Vent állásba.

8. VÁLASSZUK ki a Slow Cook (Lassú főzés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet magasra, az időt 2 és fél órára és nyomjuk meg a Start gombot.

9. NYISSUK ki óvatosan a fedelet, ha elkészült, és ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük.

10. DÍSZÍTSÜK petrezselyemmel. Burgonyapürével, fehér rizspiláffal vagy tésztával tálalva a legjobb.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link