ADAG
4
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15
perc
FŐZÉS
168
perc
HOZZÁVALÓK
- 1⁄4 teáskanál szőlőmagolaj
- 170 gramm vastag, húsos szalonna vagy zsírszalonna szeletekre vágva
- 907 gramm kicsontozott marhahús, 5 centiméteres kockákra vágva
- 1 nagy sárgarépa, meghámozva és nagy szeletekre vágva
- 1 hagyma, felszeletelve
- 226 gramm gombát, felnegyedelve
- 1 teáskanál só, plusz több ízlés szerint
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors, plusz több ízlés szerint
- 31 gramm sima liszt
- 236 milliliter testes vörösbor (Chianti)
- 473 milliliter marhahúsleves
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1⁄2 teáskanál kakukkfű
- 1 babérlevél
- 236 gramm friss vagy fagyasztott gyöngyhagyma, végeit eltávolítva és meghámozva
- Petrezselyem apróra vágva a díszítéshez
Szükséges eszközök:
- Tálalókanál
ELKÉSZÍTÉS
1. VÁLASSZUK ki a COSORI gyorsfőző Sauté funkciót, állítsuk a hőmérsékletet magasra, az időt 18 percre, és nyomjuk meg a Start gombot.
2. ÖNTSÜNK olajat a belső edénybe, majd adjuk hozzá a szalonnát. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, kb. 5 percig. Szedjük ki a szalonnát egy merőkanállal, és tegyük félre egy papírtörlővel bélelt tányérra.
3. TÖRÖLJÜK szárazra papírtörlővel a karajszeleteket, majd egyenként tegyük a belső edénybe. A marhahúst minden oldalról süssük meg fogó segítségével. Vegyük ki a fazékból, és tegyük félre a szalonnával együtt.
4. TEGYÜK a sárgarépát, a hagymát és a gombát a belső edénybe, és pároljuk, amíg a hagymaszeletek áttetszővé válnak.
5. TEGYÜK vissza a marhahúst és a szalonnát a fazékba, adjunk hozzá sót, borsot és lisztet. Keverjük össze, majd főzzük körülbelül 3 percig.
6. ADJUK hozzá a petrezselyem kivételével a többi hozzávalót, ha kész nyomjuk meg a Cancel gombot.
7. HELYEZZÜK a fedelet a gyorsfőzőre, és állítsuk a gőzkioldó kapcsolót a Vent állásba.
8. VÁLASSZUK ki a Slow Cook (Lassú főzés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet magasra, az időt 2 és fél órára és nyomjuk meg a Start gombot.
9. NYISSUK ki óvatosan a fedelet, ha elkészült, és ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük.
10. DÍSZÍTSÜK petrezselyemmel. Burgonyapürével, fehér rizspiláffal vagy tésztával tálalva a legjobb.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!