
ADAG
2
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
35
perc

SÜTÉS
10
perc
HOZZÁVALÓK
- 1 közepes alma, meghámozva és felkockázva falatnyi darabokra
- 18 g kristálycukor
- 18 g sótlan vaj
- 2 g őrölt fahéj
- 1 g őrölt szerecsendió
- 1 g őrölt szegfűbors
- 1 lap előre elkészített pite tészta
- 1 tojás, felverve
- 5 ml tej
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK össze a felkockázott almákat, a kristálycukrot, a vajat, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűborsot egy közepes lábasban vagy serpenyőben, majd forraljuk fel.
2. FORRALJUK 2 percig, majd vegyük le a tűzről.
3. HAGYJUK kihűlni szobahőmérsékleten kb 30 percig.
4. VÁGJUK fel a pitetésztákat 127 mm-es körökre.
5. TEGYÜK bele a tölteléket mindegyik kör közepére. Az ujjunkkal és egy kis vízzel zárjuk össze félkörré.
6. ZÁRJUK le jól a pitéket, majd vágjunk egy kis hasítást a tetejükre.
7. VÁLASSZUK ki az előmelegítési funkciót a Cosori Air Fryer gépünkön, majd állítsuk be 175 fokra és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.
8. KEVERJÜK össze a tojást és a tejet, majd a masszával kenjük be a piték tetejét.
9. HELYEZZÜK a pitéket az előmelegített sütőbe és süssük 175 fokon 10 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!