Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mini almás piték

ADAG
2
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
35
perc

SÜTÉS
10
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1 közepes alma, meghámozva és felkockázva falatnyi darabokra
  • 18 g kristálycukor
  • 18 g sótlan vaj
  • 2 g őrölt fahéj
  • 1 g őrölt szerecsendió
  • 1 g őrölt szegfűbors
  • 1 lap előre elkészített pite tészta
  • 1 tojás, felverve
  • 5 ml tej

ELKÉSZÍTÉS

1. KEVERJÜK össze a felkockázott almákat, a kristálycukrot, a vajat, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűborsot egy közepes lábasban vagy serpenyőben, majd forraljuk fel.

2. FORRALJUK 2 percig, majd vegyük le a tűzről.

3. HAGYJUK kihűlni szobahőmérsékleten kb 30 percig.

4. VÁGJUK fel a pitetésztákat 127 mm-es körökre.

5. TEGYÜK bele a tölteléket mindegyik kör közepére. Az ujjunkkal és egy kis vízzel zárjuk össze félkörré.

6. ZÁRJUK le jól a pitéket, majd vágjunk egy kis hasítást a tetejükre.

7. VÁLASSZUK ki az előmelegítési funkciót a Cosori Air Fryer gépünkön, majd állítsuk be 175 fokra és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

8. KEVERJÜK össze a tojást és a tejet, majd a masszával kenjük be a piték tetejét.

9. HELYEZZÜK a pitéket az előmelegített sütőbe és süssük 175 fokon 10 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Desszert