ADAG
5
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
SÜTÉS
12
perc
HOZZÁVALÓK
Morzsa a tetejére
- 13 g fehér cukor
- 16 g világosbarna cukor
- 1 g fahéj
- Egy csipet só
- 30 g sótlan vaj, olvasztott
- 30 g sima liszt
Muffin
- 100 g sima liszt
- 49 g világosbarna cukor
- 4 g sütőpor
- 1 g szódabikarbóna
- 2 g fahéj
- 1 g finom tengeri só
- 98 g tejföl
- 44 g sótlan vaj, olvasztott
- 1 tojás
- 5 ml vanília kivonat
- Olaj spray
Szükséges eszközök:
- Szilikon muffin sütőforma vagy 6 önálló muffin forma
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK össze az öntet hozzávalóit, amíg durva morzsákat nem kapunk. Tegyük félre.
2. KEVERJÜK össze egy nagy tálban a lisztet, a barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
3. KEVERJÜK jól össze a tejfölt, a vajat, a tojást és a vaníliakivonatot egy másik tálban.
4. KEVERJÜK a nedves hozzávalókhoz a száraz hozzávalókat.
5. KENJÜK ki a muffincsészéket olajspray-vel, és öntsük bele a tésztát, amíg a csészék 3⁄4-e meg nem telik.
6. SZÓRJUK meg a muffinok tetejét a morzsás feltéttel.
7. HELYEZZÜK a muffinokat közvetlenül a forrólevegős okossütő kosarába, a sütőbetét nélkül.
8. VÁLASSZUK a Bake funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 150°C-ra és az időt 12 percre, majd nyomjuk meg a Start/Szünet gombot.
9. VEGYÜK ki a muffinokat, ha elkészültek és melegen tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek. Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!