ADAG
6
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10
perc
FŐZÉS
34
perc
HOZZÁVALÓK
- 5 paradicsom
- 2 mérőpohárnyi hosszú szemű rizs
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1/2 fehér hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 16 gramm friss koriander, apróra vágva, elosztva
- Másfél teáskanál só
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/4 teáskanál cayenne bors
- 1/4 teáskanál sáfrányszálak
- Csirkealaplé, igény szerint
Szükséges eszközök:
- Reszelő
- Hálós szűrő
ELKÉSZÍTÉS
1. RESZELJE LE a paradicsomot egy reszelőn, majd szűrje ki a szilárd részeket és öntse ki a paradicsom levét egy tálba.
2. TEGYEN a COSORI mérőpohár segítségével 2 csésze hosszú szemű rizst egy hálós szitába.
3. MOSSA ÁT a rizst, addig, amíg a víz tiszta nem marad.
4. TEGYE a növényi olajat a COSORI rizsfőző belső edényébe.
5. ÁLLÍTSA az üzemmódot SAUTÉRA, az időt 4 percre, majd koppintson a START gombra.
6. ADJA HOZZÁ a hagymát és a fokhagymát és főzze 2 percig, majd keverje bele a friss koriander felét, a sót, a babérlevelet, az oregánót, az őrölt koriandert, a köményt, a cayenne borsot és a sáfrányszálakat, majd a rizst.
7. PIRÍTSA a rizst a fűszereken 2 percig, majd öntse hozzá a lereszelt paradicsom levét és annyi csirkealaplevet, hogy elérje a belső edény 2 csészényi töltővonalát.
8. KEVERJE ÖSSZE jól a tál tartalmát, hogy minden rizsszemet jól ellepjen a paradicsomos lé.
9. VÁLASSZA KI a WHITE RICE funkciót, majd a LONG GRAIN funkciót és nyomja meg a START gombot.
10. KEVERJE MEG az elkészült rizst, majd tálalás előtt díszítse a maradék korianderrel.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!