Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Párolt lazac citrommal, mogyoróhagymával és fűszerekkel

ADAG
2
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
5
perc

FŐZÉS
16
perc

HOZZÁVALÓK

  • 2 lazac filé (egyenként 226 g) 
  • Só ízlés szerint
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 nagy mogyoróhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
  • 2 evőkanál friss kapor felaprítva
  • 1 citrom vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • Főtt fehér rizs a tálaláshoz

Szükséges eszközök

  • Zsírálló sütőpapír

ELKÉSZÍTÉS

1. Helyezzük a lazacfi léket egy nagy négyzet alakú sütőpapírra, és sózzuk, borsozzuk.

2. Adjuk hozzá a szeletelt medvehagymát, fokhagymát, petrezselymet, kaprot és citromot a lazachoz. A tetejét locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal és fehérborral.

3. Hajtsuk a sütőpapírt szorosan, 6 milliméteres hajtásokkal körbe a széleken, hogy félhold alakú legyen. Ügyeljünk arra, hogy alaposan összenyomjuk és összehajtogassuk, hogy a csomagot jól lezárjuk, különben a gőz kiszökik. Helyezzük a csomagot a gőzkosárra.

4. Tegyünk 473 milliliter vizet a COSORI rizsfőző belső edényébe.

5. Helyezzük a gőzkosarat a belső edénybe.

6. Állítsuk a módot Steam (Gőz értékre), az időt 16 percre, majd érintsük meg a Start gombot.

7. Vegyük ki a lazacot ha megsült, óvatosan nyissuk ki a papírt, és tegyük a lazacot és a szaftot egy tányérra. Tálaljuk egy tál fehér rizs mellé.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link