ADAG
2
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
5
perc
FŐZÉS
16
perc
HOZZÁVALÓK
- 2 lazac filé (egyenként 226 g)
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 nagy mogyoróhagyma vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
- 2 evőkanál friss kapor felaprítva
- 1 citrom vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál száraz fehérbor
- Főtt fehér rizs a tálaláshoz
Szükséges eszközök
- Zsírálló sütőpapír
ELKÉSZÍTÉS
1. Helyezzük a lazacfi léket egy nagy négyzet alakú sütőpapírra, és sózzuk, borsozzuk.
2. Adjuk hozzá a szeletelt medvehagymát, fokhagymát, petrezselymet, kaprot és citromot a lazachoz. A tetejét locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal és fehérborral.
3. Hajtsuk a sütőpapírt szorosan, 6 milliméteres hajtásokkal körbe a széleken, hogy félhold alakú legyen. Ügyeljünk arra, hogy alaposan összenyomjuk és összehajtogassuk, hogy a csomagot jól lezárjuk, különben a gőz kiszökik. Helyezzük a csomagot a gőzkosárra.
4. Tegyünk 473 milliliter vizet a COSORI rizsfőző belső edényébe.
5. Helyezzük a gőzkosarat a belső edénybe.
6. Állítsuk a módot Steam (Gőz értékre), az időt 16 percre, majd érintsük meg a Start gombot.
7. Vegyük ki a lazacot ha megsült, óvatosan nyissuk ki a papírt, és tegyük a lazacot és a szaftot egy tányérra. Tálaljuk egy tál fehér rizs mellé.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!