
ADAG
3
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
12
óra

FŐZÉS
30
perc
HOZZÁVALÓK
- 1 csomag velős borsó (200 g)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- Só ízlés szerint
- Cukor ízlés szerint
- Malátaecet a tálaláshoz (opcionális)
ELKÉSZÍTÉS
1. Öblítsük le a borsót vízben, majd tegyük egy nagy tálba. Forraljunk fel 650 milliliter vizet, majd öntsük a borsóra, és adjuk hozzá a szódabikarbónát.
2. Hagyjuk a borsót szobahőmérsékleten ázni 12 órán keresztül vagy egy éjszakán át.
3. Öblítsük le a borsót alaposan áztatás után.
4. Helyezzük a borsót és 473 milliliter vizet a COSORI rizsfőző belső edényébe.
5. Állítsuk be a Jam/Sauce (lekvár/szósz) módot, az időt 30 percre, majd érintsük meg a Start gombot. Hagyjuk nyitva a fedőt, amíg a borsó párolódik, hogy a víz el tudjon főni és a borsó megpuhul.
6. Fűszerezzük a borsót ízlés szerint sóval vagy cukorral.
7. Tálaljuk ízlés szerint a borsót malátaecettel.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!