Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pumpkin spice fűszeres muffinok krémsajtos mázzal

ADAG
6
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
45
perc

SÜTÉS
23
perc

HOZZÁVALÓK

  • 120 gramm finomliszt
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál durva szemű só
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 1¾ teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
  • 118 ml növényi olaj
  • 2 tojás
  • 128 gramm világos barnacukor
  • 330 gramm tiszta sütőtökpüré
  • 1¼ teáskanál vaníliakivonat

KRÉMSAJTOS MÁZ

  • 226 gramm teljes zsírtartalmú krémsajt, puhítva
  • 115 gramm sótlan vaj, puhítva
  • 361 gramm porcukor
  • 1½ teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • ½ teáskanál durva szemű só
  • Egy csepp narancssárga zselés ételfesték
  • ¼ teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék a tetejére

SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK

  • 6 nagyméretű szilikonos muffi n forma vagy nagyméretű, különálló muffi n forma
  • Keverőtálas robotgép a habverő toldattal
  • Habzsák
  • Nagy csillag alakú díszítővég

ELKÉSZÍTÉS

1. Keverjük össze a fi nomlisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a durva szemű sót, az őrölt fahéjat és a pumpkin spice fűszerkeveréket egy közepes tálban, majd habverővel jól keverjük el.

2. Habverővel keverjük össze a növényi olajat, a tojásokat, a világos barnacukrot, a sütőtökpürét és a vaníliakivonatot egy másik tálban, amíg jól el nem keverednek.

3. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg homogén állagú nem lesz

4. Töltsük hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg homogén állagú nem lesz.

5. Helyezzük meg a muffinformákat ¾-ig a tésztával

6. Válasszuk a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába. 

7. Helyezzük ki a Bake (Sütés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 160 °C-ra, az időt pedig 23 percre, majd koppintsunk a Start/ Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre az előmelegítéshez. 

8. Vegyük ki, ha elkészültek, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten 30 percig.

9. Tegyük a krémsajtot és a vajat egy habverővel felszerelt keverőtálas robotgép táljába.

10. Verjük a krémsajtot és a vajat habosra, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliakivonatot és a sót.

11. Keverjük alacsony fokozaton, amíg a porcukor teljesen el nem keveredik.

12. Kaparjuk le a tál oldaláról és aljáról is, adjuk hozzá a narancssárga ételfestéket, majd keverjük magas fokozaton habosra a mázat.

13. Vágjuk le a habzsák csúcsát, illesszük rá a csővéget, és töltsük meg a mázzal

14. Nyomjuk ki a mázat a muffi nokra, majd szórjuk meg pumpkin spice fűszerrel, és tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link