ADAG
6
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
45
perc
SÜTÉS
23
perc
HOZZÁVALÓK
- 120 gramm finomliszt
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál durva szemű só
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 1¾ teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
- 118 ml növényi olaj
- 2 tojás
- 128 gramm világos barnacukor
- 330 gramm tiszta sütőtökpüré
- 1¼ teáskanál vaníliakivonat
KRÉMSAJTOS MÁZ
- 226 gramm teljes zsírtartalmú krémsajt, puhítva
- 115 gramm sótlan vaj, puhítva
- 361 gramm porcukor
- 1½ teáskanál tiszta vaníliakivonat
- ½ teáskanál durva szemű só
- Egy csepp narancssárga zselés ételfesték
- ¼ teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék a tetejére
SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK
- 6 nagyméretű szilikonos muffi n forma vagy nagyméretű, különálló muffi n forma
- Keverőtálas robotgép a habverő toldattal
- Habzsák
- Nagy csillag alakú díszítővég
ELKÉSZÍTÉS
1. Keverjük össze a fi nomlisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a durva szemű sót, az őrölt fahéjat és a pumpkin spice fűszerkeveréket egy közepes tálban, majd habverővel jól keverjük el.
2. Habverővel keverjük össze a növényi olajat, a tojásokat, a világos barnacukrot, a sütőtökpürét és a vaníliakivonatot egy másik tálban, amíg jól el nem keverednek.
3. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg homogén állagú nem lesz
4. Töltsük hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg homogén állagú nem lesz.
5. Helyezzük meg a muffinformákat ¾-ig a tésztával
6. Válasszuk a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.
7. Helyezzük ki a Bake (Sütés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 160 °C-ra, az időt pedig 23 percre, majd koppintsunk a Start/ Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre az előmelegítéshez.
8. Vegyük ki, ha elkészültek, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten 30 percig.
9. Tegyük a krémsajtot és a vajat egy habverővel felszerelt keverőtálas robotgép táljába.
10. Verjük a krémsajtot és a vajat habosra, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliakivonatot és a sót.
11. Keverjük alacsony fokozaton, amíg a porcukor teljesen el nem keveredik.
12. Kaparjuk le a tál oldaláról és aljáról is, adjuk hozzá a narancssárga ételfestéket, majd keverjük magas fokozaton habosra a mázat.
13. Vágjuk le a habzsák csúcsát, illesszük rá a csővéget, és töltsük meg a mázzal
14. Nyomjuk ki a mázat a muffi nokra, majd szórjuk meg pumpkin spice fűszerrel, és tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!