ADAG
6
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
30
perc
FŐZÉS
40
perc
HOZZÁVALÓK
- 170 gramm főzés nélküli quinoa leöblítve
- 1/2 teáskanál só, plusz még ízlés szerint
- 3 evőkanál friss citromlé
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 118 milliliter extra szűz olívaolaj
- Fekete bors frissen őrölt, ízlés szerint
- 1 nagy angol melegházi uborka, 6 milliméteres darabokra vágva
- 341 gramm koktélparadicsom felezve
- 40 gramm friss petrezselyem apróra vágva
- 8 gramm friss menta apróra vágva
- 1 mogyoróhagyma, vékonyra vágva
ELKÉSZÍTÉS
1. HELYEZZÜK a quinoát, ½ teáskanál sót és 473 milliliter vizet a COSORI rizsfőző belső edényébe.
2. KEVERJÜK el a quinoát a vízben, hogy segítsük a leragadt szemek feloldását.
3. VÁLASSZUK ki a Grains módot, állítsa Quinoa értékre, majd nyomja meg a Start gombot.
4. NYISSUK ki a fedelet, ha elkészült és villával kavarjunk meg a quinoát, hogy laza állagú maradjon. Tegyük át a quinoát egy nagy keverőtálba, és hűtsük 20 percig.
5. KEVERJÜK össze a citromlevet és a fokhagymát egy kis tálban. Fokozatosan keverjük bele az olívaolajat. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük az öntetet.
6. ÖNTSÖN 60 milliliter öntetet a quinoához, és forgassa össze.
7. ADJUK hozzá az uborkát, a paradicsomot, a fűszernövényeket és a felszeletelt mogyoróhagymát, és forgassuk össze. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Öntsük rá a maradék öntetet, és ismét forgassuk össze
8.TÁLALJUK szobahőmérsékleten vagy hűtve
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!