ADAG
16
főre
ELŐKÉSZÍTÉS
30
perc
SÜTÉS
10
perc
HOZZÁVALÓK
- 16 barna csiperkegomba
- 250 gramm quinoa, a csomagoláson lévő útmutató szerint megfőzve
- 85 gramm pirított fenyőmag
- 85 gramm morzsolt kecskesajt
- 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1 teáskanál friss rozmaring, apróra vágva
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 citrom leve és héja
- 1 teáskanál durva szemű só
- ½ teáskanál feketebors, frissen őrölt
- 2 evőkanál frissen reszelt parmezán
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
1. Helyezzük mindkét sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosaraiba.
2. Válasszuk ki a Bake (Sütés) funkciót a bal oldali kosárhoz, állítsuk a hőmérsékletet 175 °C-ra, az időt pedig 10 percre, koppintsunk a Sync Cook (Szinkronban sütés),majd a Start/Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre az előmelegítéshez
3. Vágjuk ki a gombák szárát egy hámozókés segítségével, ügyelve rá, hogy az egész szárat eltávolítsuk a gombafejtől.
4. Keverjük el egy tálban a quinoát, fenyőmagot, kecskesajtot, reszelt fokhagymát, rozmaringot, olívaolajat, citromhéjat, citromlevet, sót és borsot. Kanalazzunk tele minden gombafejet a quinoás keverékkel úgy, hogy a gombafejekben kis halmocskát képezzünk. Töltött felével felfelé helyezzük a töltött gombafejeket egy tálcára.
5. Helyezzük a gombákat az előmelegített sütőtálcákra, és szórjuk meg őket a reszelt parmezánnal.
6. Vegyük ki a gombafejeket, ha elkészültek, szórjuk meg őket petrezselyemmel, és tálaljuk
Ha tetszett a recept, akkor további tartalmakért kövess minket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Valamint ne hagyd ki az aktív és segítőkész Facebook csoportunkat, ahol naponta tippek, tanácsok és receptek érkeznek.Továbbá a Pinterest-profilunkon is jelentkezünk folyamatosan frissülő tartalmakkal, amelyek napról-napra inspirációval látnak el a sütés és főzés terén! Kevesebb idő a konyhában, kompromisszumok nélkül a COSORI segítségével!