A magyar családok nagy részénél a vasárnapi ebéd alapját a rántott hús adja. Generációk óta imádunk panírozni!
Manapság egyre egészségesebb módon tehetjük ezt meg!
COSORI forrólevegős sütővel bő olaj nélkül, kívül ropogós, belül puha eredményt érhetünk el!
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tej
- 50 dkg csirkemell
- 6 ek liszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 tojás
- 2 ek natúr joghurt
- 6 ek zsemlemorzsa
- 3 ek reszelt parmezán
- 1 ek vaj
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
- A fokhagymát lereszelem, elkeverem a tejben, beleteszem a vékony szeletekre vágott csirkemellet és 1-2 órát pácolom benne, de egész éjjelre is hűtőbe tehetjük.
- A lisztet elkeverem a fűszerpaprikával és a sóval. A tojásokat ízlés szerint sózom, alaposan felverem és hozzáadom a joghurtot.
- A zsemlemorzsát összekeverem a reszelt parmezánnal.
- Az előzőleg tejben áztatott csirkemelleket lecsepegtetem - ha marad rajta fokhagyma darabka azt én rajta szoktam hagyni - megforgatom a paprikás lisztben, a joghurttal elkevert tojásban, végül a parmezános morzsában és szép sorban a COSORI kosarába helyezem.
- Minden szelet tetejére teszek egy kicsi darabka vajat és 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ attól is, hogy milyen vastagra vágjuk a csirkemell szeleteket.
Ízlés szerint sültkrumplival, párolt rizzsel, burgonyapürével, savanyúsággal vagy friss salátával kínálom. De rengeteg köret ötletet találhattok itt is.
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Jó étvágyat kívánunk!