Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rántott csirkemell szelet COSORI forrólevegős sütőben készítve

A magyar családok nagy részénél a vasárnapi ebéd alapját a rántott hús adja. Generációk óta imádunk panírozni!

 

Manapság egyre egészségesebb módon tehetjük ezt meg!

 

COSORI forrólevegős sütővel bő olaj nélkül, kívül ropogós, belül puha eredményt érhetünk el!

 

 

Hozzávalók:

 

- 3 gerezd fokhagyma

- 2,5 dl tej

- 50 dkg csirkemell

- 6 ek liszt

- 1 tk fűszerpaprika

- 2 tojás

- 2 ek natúr joghurt

- 6 ek zsemlemorzsa

- 3 ek reszelt parmezán

- 1 ek vaj

- Ízlés szerint só

 

Elkészítés:

 

- A fokhagymát lereszelem, elkeverem a tejben, beleteszem a vékony szeletekre vágott csirkemellet és 1-2 órát pácolom benne, de egész éjjelre is hűtőbe tehetjük.

 

- A lisztet elkeverem a fűszerpaprikával és a sóval. A tojásokat ízlés szerint sózom, alaposan felverem és hozzáadom a joghurtot.

 

- A zsemlemorzsát összekeverem a reszelt parmezánnal.

 

- Az előzőleg tejben áztatott csirkemelleket lecsepegtetem - ha marad rajta fokhagyma darabka azt én rajta szoktam hagyni - megforgatom a paprikás lisztben, a joghurttal elkevert tojásban, végül a parmezános morzsában és szép sorban a COSORI kosarába helyezem.

 

- Minden szelet tetejére teszek egy kicsi darabka vajat és 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ attól is, hogy milyen vastagra vágjuk a csirkemell szeleteket.

 

Ízlés szerint sültkrumplival, párolt rizzsel, burgonyapürével, savanyúsággal vagy friss salátával kínálom. De rengeteg köret ötletet találhattok itt is.

 

Elkészítési idő: 30 perc + pácolás

Jó étvágyat kívánunk!